Αστυνομικά

ΑΙΔΗΨΟΣ: 5 χρόνια κάθειρξη για το ...σάπιο χασίς

ΑΙΔΗΨΟΣ: 5 χρόνια κάθειρξη για το ...σάπιο χασίς
29 Νοεμβρίου 2021, 08:45
Kαταδικάστηκε ο ψαράς που είχε συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

 

 

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα  «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ» (19-11-2021)

 

 

Βγήκε από τη φυλακή ο ψαράς από την Αιδηψό, ο οποίος συνελήφθη το Δεκέμβριο του 2020 έχοντας στην κατοχή του 8 κιλά χασίς και από τότε παράμενε προφυλακισμένος.

Η κατηγορία που τον βαραίνει είναι διακίνηση ναρκωτικών. Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Κακουργοδικείο την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου και το δικαστήριο εξάντλησε την επιείκειά του.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, τα οποία “χτύπησαν” τις ευαίσθητες χορδές τόσο του εισαγγελέα όσο και της προέδρου του Μονομελούς Εφετείου. Προσκόμισε έγγραφα στο δικαστήριο και απέδειξε ότι το παιδί του έχει καρκίνο, ενώ πρόσφατα κάηκε και το σπίτι της οικογένειάς του.

Ο βασικός ισχυρισμός του κατηγορούμενου ήταν ότι είχε όλο το χασίς για προσωπική του χρήση και δεν έκανε εμπόριο. Μάλιστα, υποστήριξε ότι το περισσότερο χασίς ήταν σάπιο από την υγρασία της αποθήκης, όπου το φύλαγε αρκετό καιρό.

Για να μπορέσει να δικαιολογήσει τα 8 κιλά χασίς, ο ψαράς ισχυρίστηκε ότι υπήρξε εξαρτημένος χρήστης και ξεκίνησε να καπνίζει από τότε που ήταν φαντάρος. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών. Του έδωσε, όμως, την ευκαιρία να βγει από τη φυλακή με ανασταλτικό στην έφεση.

«Σήμερα σας δώσαμε μια ευκαιρία για να επιστρέψετε πίσω στην οικογένειά σας και να τη  στηρίξετε. Ελπίζω να μην ξανασυναντηθούμε...», είπε η πρόεδρος στον κατηγορούμενο, ο οποίος έδειχνε εμφανώς ανακουφισμένος με την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

Αμέσως μετά ο ψαράς άσκησε έφεση και η υπόθεσή του θα εκδικασθεί σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ