Αστυνομικά

ΑΛΙΒΕΡΙ: Eπιχειρηματίας φεσώνει κόσμο με τρικ ...ιντερνετικό

ΑΛΙΒΕΡΙ: Eπιχειρηματίας φεσώνει κόσμο με τρικ ...ιντερνετικό
28 Νοεμβρίου 2021, 13:38
Εχει «βάψει» την πιάτσα.

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα  «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ» (19-11-2021)

Aναστάτωση στην αγορά της Εύβοιας έχει προκαλέσει η δράση ενός επαγγελματία που δραστηριοποιείται στο Αλιβέρι και ...φεσώνει στεγνά τους προμηθευτές του χρησιμοποιώντας ένα τέχνασμα μέσω του e-banking.

Μέχρι στιγμής έχουν πέσει θύματα αρκετοί προμηθευτές του, οι οποίοι έχασαν ποσά της τάξης των 2.000-3.000 ευρώ. Παρά τις προσπάθειές τους, ο επαγγελματίας δεν φαίνεται να συγκινείται και αδιαφορεί για την πληρωμή τους.

Το τέχνασμα που χρησιμοποιεί ο επαγγελματίας είναι απλό. Τηλεφωνεί στον προμηθευτή, παραγγέλνει αρκετά μεγάλες ποσότητες προϊόντων και ζητάει λογαριασμό για να καταθέσει τα χρήματα.

Κάνει τη διαδικασία κατάθεσης μέσω e-banking, αλλά τη φτάνει μέχρι το προτελευταίο βήμα, όπου στην οθόνη εμφανίζεται μία απόδειξη συναλλαγής, που, όμως, δεν είναι ολοκληρωμένη. Αυτή την “απόδειξη” στέλνει στον προμηθευτή λέγοντας ότι τα χρήματα θα φανούν σε λίγες μέρες στο λογαριασμό του.

Στη συνέχεια, ο πανούργος επιχειρηματίας ακυρώνει όλη τη διαδικασία μεταφοράς των χρημάτων και ο προμηθευτής περιμένει μάταια να τα δει στο λογαριασμό του, αν και έχει ήδη στείλει τα εμπορεύματα.

Επειδή το κόλπο γίνεται αντιληπτό, ο επαγγελματίας αναζητά άλλα θύματα, ο κατάλογος των οποίων μακραίνει συνεχώς εντός και εκτός Αλιβερίου. Μάλιστα, με τον ίδιο τρόπο έχει εξαπατήσει και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν τον έχει μηνύσει, γιατί τα ποσά που χάνουν τα θύματα δεν είναι μεγάλα και δεν συμφέρει η προσφυγή στη δικαιοσύνη λόγω εξόδων.

Ωστόσο, η δράση του έχει προκαλέσει οργή και αναστάτωση σε πολλούς επαγγελματίες και αν συνεχιστεί, τότε ο απατεώνας επιχειρηματίας δύσκολα θα αποφύγει τη ...δαγκάνα της δικαιοσύνης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ