Αστυνομικά

ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ: Βγήκε ... λάδι για το πάρτι

ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ: Βγήκε ... λάδι για το πάρτι
30 Νοεμβρίου 2021, 07:54
Δικάστηκε ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής του Σταδίου Αμαρύνθου.  

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα  «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ» (19-11-2021)

 

Ιδιωτικό πάρτι γενεθλίων είχε στηθεί τον Ιούνιο του 2017 στο γηπεδάκι 5Χ5 του Δημοτικού Σταδίου Αμαρύνθου με αποκλειστική ευθύνη του τότε προέδρου της επιτροπής σταδίου Κώστα Φραγκουλόπουλου. Για την παραχώρηση του χώρου ο ...δωρητής δικάστηκε, αλλά βγήκε “λάδι”.

Όπως είχε γράψει η «Γνώμη», ο Κώστας Φραγκουλόπουλος παραχώρησε με δική του απόφαση το γηπεδάκι στο φίλο του Τάσο Μεντζανίδη για να γιορτάσει τα γενέθλια του γιου του (φωτό). Η ενέργειά του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ο τότε δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Σκαρλάς κατήγγειλε το συμβάν στον εισαγγελέα.

Αποτέλεσμα ήταν ο πρώην πρόεδρος της επιτροπής να παραπεμφθεί σε δίκη για παράβαση καθήκοντος. Η υπόθεση εκδικάστηκε πριν λίγες μέρες στο Τριμελές  Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας και ο Δημήτρης Σκαρλάς κατέθεσε ότι το γηπεδάκι παραχωρήθηκε αυθαίρετα χωρίς τη λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας.

Ο Κώστας Φραγκουλόπουλος υποστήριξε ότι παραχώρησε το γήπεδο για να παίξουν ποδόσφαιρο τα παιδιά και σημείωσε ότι ήταν παρών ο ίδιος ως διασώστης της εθελοντικής ομάδας «Αμαρυνθία ¶ρτεμις», ώστε να παρέμβη σε περίπτωση ατυχήματος.

Τον κατηγορούμενο υπερασπίστηκαν ο Τάσος Μεντζανίδης και ο τότε πρόεδρος του «Δαφνηφόρου Απόλλωνα» Νίκος Μεταξάς, ο οποίος την εποχή του συμβάντος δήλωνε άγνοια για την παραχώρηση του χώρου, αλλά στη δίκη ισχυρίστηκε ότι είxε ενημερωθεί τηλεφωνικά από τον Φραγκουλόπουλο.

Το δικαστήριο προσπέρασε τον αυθαίρετο τρόπο με τον οποίο παραχωρήθηκε το γήπεδο και θεωρώντας ότι ο δήμος δεν ζημιώθηκε από τη δωρεάν ενοικίαση, αθώωσε τον Κώστα Φραγκουλόπουλο.
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ