Κους-κους & σχόλια

ΧΑΛΚΙΔΑ- ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μπερδεμένος ο κόσμος με τα νέα μέτρα κατά των ανεμβολίαστων

ΧΑΛΚΙΔΑ- ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μπερδεμένος ο κόσμος με τα νέα μέτρα κατά των ανεμβολίαστων
29 Νοεμβρίου 2021, 09:05
¶λλοι συμφωνούν, άλλοι διαφωνούν και άλλοι βρίσκουν υπερβολικά τα μέτρα.  

Αυστηρά μέτρα κατά των ανεμβολίαστων εφαρμόστηκαν από την κυβέρνηση, στην προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να ανακοπεί η διάδοση του κορωνοϊού και να περιοριστούν οι συνέπειες από την ραγδαία εξάπλωση του ιού.

Μία σειρά από ελευθερίες, οι οποίες συνιστούν σημαντικά στοιχεία για την βελτίωση της ποιότητας ζωής, περιορίστηκαν σημαντικά για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας , οι οποίοι δεν μπορούν να διασκεδάσουν βλέποντας μία ταινία ή ένα θεατρικό έργο και χρειάζεται να βάλουν το χέρι στην τσέπη (για να πληρώσουν για τεστ) για να πιουν ένα καφέ σε καφετέρια.

Αλήθεια, πως υποδέχτηκε  η κοινωνία τα νέα μέτρα; Το egnomi.gr έκανε ρεπορτάζ για το θέμα και όπως αποδείχτηκε ο κόσμος είναι μπερδεμένος. ¶λλοι συμφωνούν, άλλοι διαφωνούν  κι άλλοι εκφράζουν την συμπάθειά τους στους ανεμβολίαστους.

Διαβάστε τι μας απάντησαν:

Ελένη Μολέ

«Είμαι πολύ μπερδεμένη με την κατάσταση που επικρατεί. Εγώ έχω εμβολιαστεί αναγκαστικά κατά του ιού αλλά ακούγοντας τις αλλαγές στα μέτρα για τους ανεμβολίαστους  θεωρώ ότι είναι υπερβολικές και πιέζουν πολύ τον κόσμο», δήλωσε η 60χρονη Χαλκιδέα Ελένη Μολέ.

Σπυριδούλα Τσώνη

«Δεν έχω εμβολιαστεί και ούτε πρόκειται. Φοβάμαι πολύ το εμβόλιο. Ακούγοντας όμως τις σημερινές μετατροπές στα μέτρα θεωρώ πως το έχουν παρακάνει. Είναι πολύ άδικοι και υπερβολικοί απέναντι μας», δήλωσε η 55χρονη Σπυριδούλα Τσώνη από την Χαλκίδα.

Δημήτρης Κατούνης

«Εγώ έχω κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου κατά του covid 19.Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που έχουμε την δυνατότητα παροχής του εμβολίου. Έρευνες αποδεικνύουν καθημερινά ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση αποφυγής αυτής της κατάστασης.

Κάνω έκκληση προς όλους τους αρνητές του εμβολίου να κατανοήσουν πως με το να μην δέχονται το εμβόλιο κάνουν κακό στους εαυτούς και έπειτα στην υγεία και   την οικονομία όλης της χώρας μας», δήλωσε  ο 75χρονος Δημήτρης Κατούνης, γνωστός πολιτευτής της ΝΔ και πάντα ενεργός πολίτης.

Λεμονιά Αφράτη

«Θεωρώ πως τα νέα μέτρα είναι πολύ άδικα απέναντι στους ανεμβολίαστους. Και εγώ δεν έχω κάνει το εμβόλιο και με πειράζει που μου κόβεται η πρόσβαση σε διάφορους χώρους», δήλωσε η 52χρονη Λεμονιά Αφράτη από την Χαλκίδα.

Ζωή Λουκά, Γιάννης Πολύδωρος

Το freedom pass του 20χρονου Χαλκιδέου Γιάννη Πολύδωρου είναι το πιστοποιητικό νόσησης. Θεωρεί πολύ άδικα τα μέτρα, αλλά λόγω δουλειάς δεν γίνεται να κάνει διαφορετικά.

Στην ίδια φάση είναι και η 18χρονη Χαλκιδέα φίλη του Ζωή Λουκά η οποία προσπαθεί να αποφύγει όσο το δυνατόν περισσότερο το εμβόλιο. Η ίδια φοβάται να το κάνει, αλλά κάποια στιγμή δεν θα μπορεί να κάνει αλλιώς.

Και τα δύο παιδιά ακούγοντας τα νέα μέτρα εξοργίστηκαν, γιατί δεν δίνουν την δυνατότητα κάποιας άλλης επιλογής στους πολίτες.