ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ-ΑΥΛΩΝΑΡΙ 3-0: Πρώτος και χωρίς συγκάτοικο στο ρετιρέ!

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ-ΑΥΛΩΝΑΡΙ 3-0: Πρώτος και χωρίς συγκάτοικο στο ρετιρέ!
28 Νοεμβρίου 2021, 19:15
A+ A-
Άνοιξε το σκορ νωρίς και το κλείδωσε ...αργά.

Μόνος πρώτος στο ρετιρέ της βαθμολογίας της μεγάλης κατηγορίας της Εύβοιας πάτησε ο ΑΟ Χαλκίς μετά τη σημερινή του νίκη με 3-0 επί του νεανικού Αυλωναρίου στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής.

Ο ΑΟΧ μπήκε δυναμικά στο ματς, αλλά έπεσε ...πάνω στον πολύ καλό γκολκίπερ του ΑΟΑ, τον Μπασινά, ο οποίος στα πρώτα λεπτά έκανε δύο εκπληκτικές αποκρούσεις και δεν άφησε τον ΑΟΧ να πάρει κεφάλι στο σκορ από τα ...αποδυτήρια.

Στην πρώτη φάση στο 6' απέκρουσε με εκπληκτική εκτίναξη το σουτ του Σπανού και στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε και στο δοκάρι, ενώ στη δεύτερη, λίγο αργότερα ...νίκησε τον Ζαχαριά που επιχείρησε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή.

Ο ΑΟΧ συνέχισε να πιέζει την αντίπαλη άμυνα και τελικά στο 12', από σέντρα του Βασίλη Κολιόπουλου, ο Νίκος Ζαχαριάς άνοιξε το σκορ για τους "πρωτευουσιάνους" και έκανε το 1-0. 

Μέχρι να λήξει το 45λεπτο ο ΑΟΧ ήταν κυρίαρχος και έφθασε άλλες δυο φορές κοντά στο γκολ με τον Κολιόπουλο (29') και τον Γκιόκα λίγο πριν λήξει το ημίχρονο, αλλά τα σουτ που επιχείρησαν κατέληξαν άουτ.

Ο ΑΟΧ και στο β' ημίχρονο ήταν εμφανώς καλύτερος και προσπάθησε να τελειώσει το ματς νωρίς, αλλά ο γκολκίπερ Μπασινάς κράτησε όρθια την ομάδα και σε άλλες περιπτώσεις που ο ΑΟΧ έγινε απειλητικός.

Οσο περνούσε η ώρα το Αυλωνάρι προσπαθούσε να ισορροπήσει την κατάσταση και να κρατήσει μακριά από την περιοχή τους αντιπάλους του.

Τελικά η Χαλκίδα κατάφερε να διώξει το άγχος για να μην την ξαναπατήσει όπως συνέβη στον προηγούμενο εντός έδρας αγώνα της με την Αιδηψό.

Κι αυτό γιατί στο 75' ο Ι. Αθ. Τσολάκος με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0 και έδωσε ξεκάθαρο σκορ νίκης στην ομάδα του. 

Στο 89' ο Νίκος Μαστροκώστας που επέστρεψε από τραυματισμό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 3-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι θεατές που βρέθηκαν στο Στάδιο δεν έτριβαν τα μάτια τους από το θέαμα που αντίκρισαν, αλλά ο ΑΟ Χαλκίς έκανε το χρέος του και σε συνδυασμό με το χθεσινό "Χ" της Μακρυκάπας απέναντι στον Αμαρυνθιακό, οδηγεί πλέον την κούρσα...

Διαιτησία: Κασομούλης, Παππάς - Χ. Αντωνίου.

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Δημήτρης Λύκος): Φαλαγγίτης, Κολιόπουλος, Ι.Κ. Τσολάκος (82′ Πάλλης), Γεωργίου, Τζάβρας, Σπυράκης, Ι.Θ. Τσολάκος, Σπανός (67′ Καραχάλιος), Ζαχαριάς (67′ Μαστροκώστας), Γκιόκας (82′ Λούκας), Ζουλιώτης.

ΑΥΛΩΝΑΡΙ (Γιώργος Τζόκας): Μπασινάς, Ξυράφης, Μπρεγκανάκου (85′ Γιούλι), Παππάς, Χαρ. Μαστροκώστας, Πόγκας, Γλυκός (63′ Βογιατζής), Μάλλιος, Ντουλελλάρι (85′ Κοψαχείλης), Κρόκος (27′ Ν. Παναγιώτου), Τσιάκος.

Επιστροφή