ΑΛΑΤΣΑΤΑ-ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ 1-0: Σε όλο το ματς με δέκα, πήραν άριστα 10

ΑΛΑΤΣΑΤΑ-ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ 1-0: Σε όλο το ματς με δέκα, πήραν άριστα 10
4 Δεκεμβρίου 2021, 21:20
A+ A-
Ο Γιάννης Λαλανίτης σκόρερ του μοναδικού γκολ

Η ομάδα των Αλατσάτων ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι του 2ου ομίλου της Β' κατηγορίας. Παίζοντας με 10 παίκτες σε όλο τον αγώνα κέρδισε 1-0 την Προποντίδα και ...πήρε άριστα "10".

Με το τρίποντο αυτό ήταν η κερδισμένη της αγωνιστικής, αφού ξέφυγε από τη συμπολίτισσα 6 βαθμούς και εκμεταλλεύτηκε ακόμη και την ισοπαλία των Λουκισίων στην Αυλίδα, αφήνοντας πίσω και την άλλη διώκτριά της.

Από το 2ο λεπτό έπαιζαν με 10 παίκτες οι νικητές, με τον Θωμόπουλο να είναι αυτός που αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή κ. Φώτη σε μια επιπόλαια κίνηση του παίκτη των Αλατσάτων πάνω στον Στούπα, όταν ο παίκτης της Προποντίδας προσπάθησε να βγει στην κόντρα.

Οι παίκτες του Γιάννη Φούρλη στη συνέχεια δεν φάνηκαν να επηρεάζονται από την αριθμητική υπεροχή των αντιπάλων τους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κάτι καλό προσπαθώντας κυρίως με τον Γκιόσι να μπουν στην αντίπαλη περιοχή. Προσέκρουαν, όμως,  στο γεμάτο πάθος παιχνίδι των γηπεδούχων και ιδιαίτερα του Ζιζόλλι και το πολύ καλό παιχνίδι του Σεχάι που βοήθησε παρά πολύ αμυντικά μετά την αποβολή του Θωμόπουλου.

Τα Αλάτσατα ήταν αυτά που έκαναν και φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία με οργανωτή στο κέντρο τον Ηλία Αργυρό, ο οποίος στο 25' έκανε μια εξαιρετική σέντρα από εκτέλεση φάουλ και ο Γιάννης Λαλανίτης ...που δεν συγχωρεί καμιά αδράνεια, σηκώθηκε και με άψογη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Κουσκούτη.

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογική ώθηση στα Αλάτσατα που έφθασαν κοντά στο γκολ δυο λεπτά μετά με το νεαρό Παναγιώτη Ζαχαριάδη, ο οποίος πρόλαβε, πάλι σε αδράνεια της άμυνας των ροζομπλού, κι έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα αργά και ...βασανιστικά πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Μετά από δυο λεπτά πάλι ο Ντούκα βρέθηκε ακάλυπτος και πρόλαβε το σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα ακολούθησε πάλι την ίδια πορεία και κατέληξε άουτ.

Πριν τελειώσει το ημίχρονο οι γηπεδούχοι πάλι είχαν μια καλή στιγμή με τον Λαλανίτη να στριφογυρίζει μέσα στην καρδιά της άμυνας να κάνει το σουτ και ν' αποκρούει σωτήρια ο Παπακωνσταντίνου , που βρισκόταν μπροστά από το δοκάρι της εστίας του.

Στην επανάληψη η Προποντίδα είχε την κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα αλλά δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους και μόνο με σουτ από μακριά επιχειρούσε να απειλήσει, αλλά ο Λευτέρης Δεληγιάννης ήταν στη σωστή θέση, στα δυο πιο επικίνδυνα σουτ που έγιναν από τον Συνοδάκη και τον Κουτσαυλή σε εκτέλεση φάουλ.

Τα Αλάτσατα μέσα σε δυο λεπτά βρέθηκαν κοντά στο γκολ, σε κεφαλιά του Βλάχου (άουτ) στο 59' και στο 60' όταν Βλάχος και Λαλανίτης μπερδεύτηκαν όταν βρέθηκαν σχεδόν μόνοι τους απέναντι στον Κουσκούτη.

Διαιτησία: Φώτης, Δάλλας-Ιωάννου.

ΑΛΑΤΣΑΤΑ (Γιάννης Φούρλης): Δεληγιάννης, Ζαφείρης, Πουλιπούλης, Ζιζόλλι, Θωμόπουλος, Σεχάι, Βλάχος (90′ Τουζούν), Π. Ζαχαριάδης (46′ Θωμάς), Λαλανίτης (92′ Θαν. Κουτσαυλής), Αργυρός, Ντούκα.

ΑΕ ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ (Νίκος Κιαπέκος): Κουσκούτης, Μωραΐτης (46′ Λάμτσε), Χασάνδρας (86′ Τσιαμπαλής), Κούτρας, Παπακωνσταντίνου, Σταθόπουλος, Στούπας (78′ Σουρτζής), Κεχαγιάς, Ματράκας (65′ Αναστ. Συνοδάκης), Γκιόσι, Κουτσαυλής.

Επιστροφή