Παιδεία

Επιμόρφωση και αναψυχή στην Ισπανία για μαθητές και εκπαιδευτικούς του 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας

Επιμόρφωση και αναψυχή στην Ισπανία για μαθητές και εκπαιδευτικούς του 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας
7 Δεκεμβρίου 2021, 07:24
Ταξίδεψαν στην Βαρκελώνη, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού  Προγράμματος κινητικότητας Erasmus+

Μετά από δύο χρόνια αδράνειας λόγω απαγόρευσης των μετακινήσεων (λόγω κορωνοϊού), έφτασε η στιγμή της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού  Προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ για τους μαθητές των Τομέων Ηλεκτρολογίας-Ηλεκτρονικής-Αυτοματισμού και Μηχανολογίας του 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας στη Βαρκελώνη της Ισπανίας για το διάστημα από 18 Νοεμβρίου μέχρι 3 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο «Ενεργειακή Απόδοση κτιρίων: Μια συνολική προσέγγιση για κατάρτιση δεξιοτήτων μαθητευομένων προς εκπλήρωση Ευρωπαϊκών οδηγιών», οι μαθητές μας είχαν μια μοναδική ευκαιρία να ενισχύσουν την επαγγελματική τους κατάρτιση.

Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ ήρθαν σε επαφή με επαγγελματίες του κλάδου τους μέσω της εταιρείας Εγκαταστατών Aemifesa, ακολουθώντας την  Ευρωπαϊκή οδηγία “Energy performance of Building Directive – revision of 2018” και να εκπαιδευτούν σε τεχνολογίες αιχμής όπως:

  • Έξυπνα Σπίτια, Αυτοματισμοί KNX και συστήματα διαχείρισης
  • Αισθητήρες και ενεργοποιητές για Η/Μ εγκαταστάσεις
  • Συνδεσιμότητα των εγκαταστάσεων των κτιρίων (internet of things)
  • Εγκατάσταση υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων κ.α.

Οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να δικτυωθούν με αντίστοιχα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Βαρκελώνης και να γνωρίσουν τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας τους σχετικά με την εκπαίδευση και τη διασύνδεση της αγοράς εργασίας με τους αποφοίτους τους αλλά και τους επαγγελματίες του χώρου, γεγονός το οποίο θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας του σχολείου μας.

Οι συμμετέχοντες μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι για τα πολλαπλά οφέλη που βίωσαν μέσω της συμμετοχής τους. Συγκεκριμένα:

  • Απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες εκπαιδευόμενοι καθημερινά από επαγγελματίες.
  • Απέκτησαν Πιστοποίηση στους οικιακούς αυτοματισμούς KNX.
  • Εξασφάλισαν ανοιχτή πρόσκληση για τη φοίτησή τους στη σχολή Aemifesa.
  • Θα τους απονεμηθούν Πιστοποιητικά  Κινητικότητας Europass για τις γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Βαρκελώνη, σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει το σχολείο μας.
  • Κέρδισαν το σεβασμό και την εμπιστοσύνη όλων των συνεργατών μας στην Ισπανία, με το ήθος και την επιμέλεια που επέδειξαν.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, εκτός από την επιμόρφωση, βίωσαν και αξέχαστες στιγμές και επέστρεψαν στην Ελλάδα έχοντας στο μυαλό τους όμορφες εικόνες από τις οργανωμένες Πολιτιστικές επισκέψεις μας, τα έξοδα των οποίων καλύφθηκαν πλήρως από την χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, Τρακαντζίδης Ιωάννης (Υπεύθυνος Σχεδιασμού και Υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+), Χαλιούλιας Γεώργιος, Σαββόπουλος Αθανάσιος και Κομνηνός Ανέστης, πέρα από τη συνδιαμόρφωση και σχεδιασμό του προγράμματος συνολικά, φρόντισαν με κάθε λεπτομέρεια τη σωστή και απρόσκοπτη εφαρμογή του προγράμματος Erasmus+, τα αποτελέσματα του οποίου θα παρουσιάσουν αναλυτικά σε όλους τους μαθητές αλλά και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ