Εργατικά

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Σφοδρή επίθεση στην πλειοψηφία του Δ.Σ. από την Ταξική Ενότητα

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Σφοδρή επίθεση στην πλειοψηφία του Δ.Σ. από την Ταξική Ενότητα
18 Δεκεμβρίου 2021, 14:56
Αιτία της επίθεσης η αναβολή του Συνεδρίου, που ήταν προγραμματισμένο για τις 18 Δεκεμβρίου.

Η αναβολή του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 18 Δεκεμβρίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της παράταξης «Ταξική Ενότητα» (πρόσκειται στο ΚΚΕ), η οποία με ανακοίνωσή της κάνει σφοδρή επίθεση στην πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στη συνεδρίαση του ΔΣ την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ διά στόματος του προέδρου του ΕΚΕ, εισηγήθηκε την αναβολή του προγραμματισμένου για τις 18 Δεκεμβρίου Συνεδρίου με γελοία «επιχειρήματα».

Η πρόταση πέρασε με τη στήριξη της παράταξης της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και καταψηφίστηκε από τους εκπροσώπους της Ταξικής Ενότητας. Σχετικά με την πραγματική αιτία της αναβολής, η Ταξική Ενότητα υποστηρίζει:

«Όλο αυτό το διάστημα το μόνο που ασχολήθηκαν ήταν το «μαγείρεμα» των συσχετισμών. Αφού λοιπόν δεν τους βγήκαν τα «κουκιά» αποφάσισαν την αναβολή του Συνεδρίου.

Οι δυνάμεις αυτές θέλουν να κατσικωθούν στο σβέρκο της εργατικής τάξης γιατί έχουν αποστολή να βάλουν πλάτη στην εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής.»

Στο κείμενο της ανακοίνωσης, αναφέρεται ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου τα δύο χρόνια της πανδημίας δε στήριξε, επί της ουσίας καμία αγωνιστική κινητοποίηση, ούτε των υγειονομικών, ούτε των ρετσινάδων της Εύβοιας, ούτε τους εργαζόμενους που έπεσαν θύμα εκμετάλλευσης από τους εργοδότες.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι εκλεγμένοι με την Ταξική Ενότητα στο ΔΣ του ΕΚΕ: Καραμπέτσου Ασημίνα, Ντούλτσα Πελαγία, Ντούρμας Κώστας, Σλακώνης Κώστας, Τζαβάρας Γιάννης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΟΓΕ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Κατάπτυστη αντεργατική τροπολογία από την κυβέρνηση

ΟΓΕ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Κατάπτυστη αντεργατική τροπολογία από την κυβέρνηση
Εργατικά
[23/01/2022 - 09:50]

Διαβάστε για ποιο λόγο καταγγέλλει την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος. ...περισσότερα