Η Διοικήτρια τρομοκρατεί τους εργαζομένους!

Η Διοικήτρια τρομοκρατεί τους εργαζομένους!
14 Απριλίου 2011, 07:30
A+ A-
Καταγγελία του Σίμου κεδίκογλου για το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Εύβοιας.
Κλίμα τρομοκρατίας και φόβου έχει επιβάλλει στους εργαζόμενους του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Εύβοιας η Διοικήτρια του ιδρύματος, Ελισάβετ Πολυδούλη, σύμφωνα με καταγγελίες του σωματείου εργαζομένων, τις οποίες υιοθέτησε ο βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Υγείας για το θέμα.  

Αποτέλεσμα των αναιτιολόγητων ενεργειών της Διοικήτριας - όπως τονίζει ο βουλευτής- είναι η καταπάτηση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων και η καταστρατήγηση των νόμων που διέπουν τις εργασιακές σχέσεις, κάτι που έχει ως συνέπεια να μην μπορούν να αποδώσουν στην εργασία τους.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η Διοικήτρια:

α) καλεί συνεχώς σε έγγραφες απολογίες και επιβάλλει πειθαρχικές ποινές στέρησης μισθού με ασήμαντες έως ανύπαρκτες αφορμές.

β) αλλάζει τον τρόπο σύνταξης του προγράμματος εργασίας βάζοντας τα ρεπό της εβδομάδας σε δύο διαφορετικές ημέρες ( π.χ ένα τη Δευτέρα και ένα την Πέμπτη).

γ) Ερμηνεύει τους νόμους κατ’ αρέσκεια, καταπατώντας κάθε δικαίωμα των εργαζομένων.

δ) Μετακινεί αυτοβούλως υπαλλήλους σε κλάδους και ειδικότητες για τις οποίες δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα και μάλιστα προφορικά, χωρίς καν έγγραφη εντολή και χωρίς να συνεκτιμά τυχόν προβλήματα υγείας των εργαζομένων. Άλλους πάλι, ευνοούμενους της, τους αφήνει να επιλέξουν σε ποιο πόστο θα εργάζονται, ενώ είναι απαραίτητοι στην θέση για την οποία προσλήφθηκαν.

ε) καταστρατηγεί κατ’ επανάληψη το π.δ 88/1999, που όριζε το 12ωρο ανάπαυσης μεταξύ των δύο βαρδιών, με αποτέλεσμα να εξουθενώνει το προσωπικό που ήδη επιτελεί δύσκολο έργο.

στ) απειλεί με μεταθέσεις και αναφορές όσους τολμούν να φέρουν αντίρρηση.

ζ) αναγκάζει τραπεζοκόμες που δεν γνωρίζουν να μαγειρεύουν και ούτε είναι υποχρεωμένες, να εκτελούν χρέη μάγειρα, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των περιθαλπομένων.

Ο κ. Κεδίκογλου επισημαίνει ότι η Διοικήτρια έχει πλήρη άγνοια του αντικειμένου, καθώς το επάγγελμά της είναι αρχιτέκτων και ρωτάει τον υπουργό:

"Είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο ιδιαίτερο Ίδρυμα που έχει να κάνει με άτομα που πάσχουν από χρόνιες και ανίατες παθήσεις, κατάκοιτα και ημικατάκοιτα  ή που κυκλοφορούν με αμαξίδια και που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, καθώς και με άτομα με διανοητική υστέρηση ,που δεν επιδέχεται βελτίωσης, οι εργαζόμενοι να ζουν και να εργάζονται υπό καθεστώς τρομοκρατίας και φόβου με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποδώσουν στην δουλειά τους;" 

Επιστροφή