Συγκινημένος ο Μητροπολίτης στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου με τις ομιλίες του (VIDEO)

Συγκινημένος ο Μητροπολίτης στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου με τις ομιλίες του (VIDEO)
23 Δεκεμβρίου 2021, 09:46
A+ A-
Ο τόμος περιλαμβάνει κείμενα και απομαγνηματοφωνημένες ομιλίες του Σεβασμιώτατου.

Τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του επετειακού τόμου " 20 Χρόνια με την Αύρα του Ευρίπου".

Πρόκειται για ένα  τόμο, ο οποίος εκδόθηκε από την Μητρόπολη Χαλκίδος με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εικοσαετούς αρχιερατείας του Μητροπολίτη  Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Ο εκδοθείς τόμος περιέχει κείμενα και απομαγνητοφωνημένες ομιλίες του Σεβασμιωτάτου και το προλογίζει ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης   Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Ευσταθίου.

Την εκδήλωση άνοιξε με την ανάγνωση του προλόγου του τόμου ο παρουσιαστής της εκδήλωσης Μιχαήλ Άνθης, ηθοποιός.

Την παρουσίαση του τόμου έκαναν με ομιλίες τους ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και η Αναστασία-Μαρία Πρωτογήρου, Εφέτης του Δικαστικού Σώματος. Οι δύο ομιλητές είναι πνευματικά τέκνα του Σεβασμιωτάτου

Ο Χορός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Χαλκίδος «Ιερεύς Παύλος ο Σκοπελίτης», υπό τη διεύθυνση του Διευθυντή της Σχολής Δήμου Τσίμπου, απέδωσε ύμνους από τις ιερές Ακολουθίες του Ιερού Χρυσοστόμου και της γιορτής των Χριστουγέννων.

Εμφανώς συγκινημένος, ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την εκδήλωση και αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους διοργανωτές της, συγκίνησε όλους τους παρισταμένους, διότι, εξομολογούμενος δημοσίως, κατέθεσε την μεγάλη του αγάπη για το θείο Κήρυγμα, την οποία του εμφύτευσε ο μακαριστός προκάτοχός του Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος Α΄ (Βέργης).

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την εκδήλωση:

Επιστροφή