Παιδεία

Δάσκαλοι με πλαστά μεταπτυχιακά

Δάσκαλοι με πλαστά μεταπτυχιακά
15 Απριλίου 2011, 07:15
"Αν υπάρχουν στοιχεία να γίνουν συγκεκριμένες καταγγελίες" προκαλεί η ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Έντονη φημολογία υπάρχει τους τελευταίους μήνες ότι δάσκαλοι έχουν κάνει χρήση πλαστών τίτλων σπουδών, ειδικά μεταπτυχιακών τίτλων, προκειμένου να καταλάβουν θέσεις διευθυντών σε σχολεία ή προϊσταμένων σε Γραφεία Εκπαίδευσης.

Η φημολογία έχει αγγίξει και την Εύβοια, χωρίς πάντως να ακουστούν συγκεκριμένα ονόματα. Αναμφίβολα όμως αιωρείται ένα κλίμα αμφισβήτησης , με επιχειρήματα του στυλ "πώς είναι δυνατό κάποιος που δεν έφυγε ποτέ από την πόλη να διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από πανεπιστήμιο του εξωτερικού;"

Η συνδικαλιστική παράταξη, που πρόσκειται στη ΝΔ, ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίοδευσης, εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα, το ρεζουμέ της οποίας είναι όσοι έχουν στοιχεία να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες καταγγελίες, αλλιώς να σταματήσουν να δηλητηριάζουν το κλίμα. 

Η ανακοίνωση τη ΔΑΚΕ είναι η εξής:  

"Η αμφισβήτηση των τίτλων σπουδών και, ιδιαίτερα, μεταπτυχιακών και διδακτορικών του εξωτερικού από συγκεκριμένους κύκλους έως σήμερα, δημιουργεί ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας.

Το σίγουρο είναι ότι πέρα από τη σύγχυση που δημιουργείται ως προς τον τρόπο απόκτησης μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, απαξιώνονται και οι  ίδιοι οι εκπαιδευτικοί. Δημιουργείται η αίσθηση ότι όλοι οι τίτλοι σπουδών αποκτούνται με αδιαφανείς διαδικασίες και παράτυπα.

Η παράταξή μας καλεί όσους έχουν στοιχεία για πλαστούς τίτλους, για παράτυπες διαδικασίες απόκτησης τέτοιων τίτλων να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες καταγγελίες. Διαφορετικά, είναι φανερό ότι βάζουν ένα ακόμα λιθαράκι στην απαξίωση και σπίλωση των εκπαιδευτικών.

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. διαχρονικά, ήταν και παραμένει υπέρ των αξιοκρατικών και ανοιχτών επιλογών των εκπαιδευτικών για την παρακολούθηση προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών, αλλά και την πλήρη διαφάνεια για την αναγνώριση αντίστοιχων τίτλων του εξωτερικού."

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΙΣΣΩΝΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς τριών Δημοτικών Σχολείων και δύο νηπιαγωγείων

ΠΙΣΣΩΝΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς τριών Δημοτικών Σχολείων και δύο νηπιαγωγείων
Παιδεία
[25/11/2021 - 08:56]

Από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ευβοίας. ...περισσότερα

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: Διοργανώνει επιμορφωτική διημερίδα στη Χαλκίδα

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: Διοργανώνει επιμορφωτική διημερίδα στη Χαλκίδα
Παιδεία
[19/11/2021 - 13:00]

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Κυριακή 21 Νοεμβρίου. ...περισσότερα