ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πρώτη πληρωμή στο πλαίσιο του ειδικού καθεστώτος στήριξης των επιχειρήσεων της Βόρειας Εύβοιας

ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πρώτη πληρωμή στο πλαίσιο του ειδικού καθεστώτος στήριξης των επιχειρήσεων της Βόρειας Εύβοιας
27 Δεκεμβρίου 2021, 08:45
A+ A-
Δόθηκαν  3,5 εκατομμύρια ευρώ σε 672 δικαιούχους.

Ξεκίνησε, την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, η καταβολή οικονομικής στήριξης στις επιχειρήσεις της Βόρειας Εύβοιας, σε συνέχεια της θέσπισης του ειδικού καθεστώτος στήριξης των επιχειρήσεων των Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού.

Πρόκειται για τις επιχειρήσεις, οι οποίες υπέστησαν άμεσες και έμμεσες απώλειες εξαιτίας των μεγάλων πυρκαγιών του καλοκαιριού. Ειδικότερα, πιστώθηκαν 3.467.069,03 ευρώ σε 672 επιχειρήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά:

«Πιστώθηκαν σήμερα περίπου 3,5 εκατ. ευρώ σε 672 επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του ειδικού καθεστώτος στήριξης των επιχειρήσεων των Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού, οι οποίες υπέστησαν άμεσες και έμμεσες απώλειες εξαιτίας των μεγάλων πυρκαγιών του καλοκαιριού.

Η πρώτη καταβολή πραγματοποιείται μόλις 12 ημέρες μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας myBusinessSupport της ΑΑΔΕ για την υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων, η οποία συνεχίζεται έως τις 14 Ιανουαρίου 2022.

Η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, σε στενή συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς, συνεχίζουν εξίσου εντατικά την προσπάθεια στήριξης της οικονομικής και παραγωγικής δραστηριότητας στη Βόρεια Εύβοια.

Προς αυτή την κατεύθυνση, τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η τροποποίηση της σχετικής κανονιστικής πράξης, ώστε (α) το κατώτατο όριο επιλεξιμότητας των επιχειρήσεων -ως προς τη συγκριτική μείωση τζίρου- να μειωθεί στο 25% και (β) οι επιχειρήσεις που άνοιξαν το 2021 στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης και του λιανεμπορίου να διασφαλιστεί ότι θα λάβουν το κατώτατο επίπεδο ενίσχυσης.

Έτσι, και άλλες επιχειρήσεις, εξαντλώντας τα περιθώρια τροποποίησης, θα μπορέσουν να ενταχθούν στο καθεστώς και να λάβουν την εν λόγω ενίσχυση».

Επιστροφή