Κους-κους & σχόλια

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑ: Επικίνδυνο μπάχαλο από διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑ: Επικίνδυνο μπάχαλο από διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα
13 Ιανουαρίου 2022, 10:19
Προκλητικά απούσα η Τροχαία.

* Πάντα στον παλμό της επικαιρότητας είναι η Ευβοϊκή Γνώμη και το ρεπορτάζ της για την κατάσταση που επικρατεί στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλκίδα ήταν εύστοχο πέρα έως πέρα. Διαβάστε τι έγραψε η έγκριτη εφημερίδα.

Επικίνδυνο μπάχαλο επικρατεί σε καθημερινή βάση στη λεωφόρο Βενιζέλου. Αιτία τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα, τα οποία δημιουργούν τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Η εικόνα είναι ίδια τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα, κυρίως σε ώρες αιχμής. Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας υπάρχουν μονίμως παράνομα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, όχι μόνο Ι.Χ., αλλά και φορτηγάκια.

Το πρόβλημα είναι εντονότερο γύρω από τα Δικαστήρια, όπου διπλοπαρκάρουν παράνομα ακόμα και αυτοκίνητα της αστυνομίας! Ίδια είναι η κατάσταση και λίγο πιο πάνω έξω από τις τράπεζες Εθνική και Πειραιώς.

Αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται απίστευτη συμφόρηση στο κέντρο της πόλης και να σπάνε τα νεύρα των διερχόμενων οδηγών. Κόρνες, φωνές, βρισιές και αναθέματα είναι σύνηθες φαινόμενο κυρίως από ταξιτζήδες.

Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει σε καθημερινή βάση η λεωφόρος Βενιζέλου γύρω από τα δικαστήρια. Τόσο στην κάθοδο (αριστερά)
όσο και στην άνοδο υπάρχουν μονίμως διπλοπαρκαρισμένα, με αποτέλεσμα η κίνηση να μποτιλιάρει.

Ίδια κατάσταση επικρατεί και στο ύψος της Εθνικής Τράπεζας.

Ωστόσο, το χειρότερο είναι ότι πολλές φορές δεν χωράνε να περάσουν από τη Βενιζέλου λεωφορεία, αλλά και οχήματα έκτακτης ανάγκης, όπως πυροσβεστική και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Η όλη κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για ζωές, τις ζωές όλων μας! Κι όλα αυτά για να γλιτώσουν κάποιοι ανεύθυνοι οδηγοί να πληρώσουν πάρκινγκ σε κάποιο από τα πολλά που υπάρχουν στο κέντρο της πόλης.

Την ίδια στιγμή η Τροχαία είναι προκλητικά απούσα σε αυτό το επικίνδυνο κυκλοφοριακό μπάχαλο. Η πικρή αλήθεια είναι ότι γενικά η Τροχαία παραμένει άφαντη από τη Χαλκίδα τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα από τότε που αποχώρησε από διοικητής ο Κώστας Κουκουβίνος.