Αστυνομικά

Πέντε χρόνια φυλακή σε dj για τις απόπειρες βιασμού

Πέντε χρόνια φυλακή σε dj για τις απόπειρες βιασμού
14 Ιανουαρίου 2022, 12:41
Tελεσίδικη απόφαση από το Εφετείο Χαλκίδας.  

 

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα  «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ» (22-12-2021)

 

Στο τσακ γλίτωσε τον εγκλεισμό του στη φυλακή νεαρός Χαλκιδέος dj, ο οποίος καταδικάστηκε τελεσίδικα από το Εφετείο για απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη το καλοκαίρι του 2008. Τότε είχαν σημειωθεί αρκετές σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών στο κέντρο της Χαλκίδας από ένα μυώδη νεαρό ηλικίας μόλις 19 ετών.
Βραδινές κυρίως ώρες, μετά το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, ο δράστης ξεμονάχιαζε τα θύματά του στις εισόδους πολυκατοικιών και προσπαθούσε να ικανοποιήσει τις ανώμαλες ορέξεις του.
Αφού αιφνιδίαζε τις γυναίκες, τους ορμούσε, τους έκλεινε το στόμα και προσπαθούσε να τις γδύσει για να τις βιάσει. Εξαιτίας της σθεναρής αντίστασης των θυμάτων του, δεν κατάφερε να διαπράξει ούτε ένα βιασμό.

Το 2012 ο επίδοξος βιαστής καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη 9,5 ετών για τρεις απόπειρες βιασμού (σ.σ. τόσες ήταν οι γυναίκες που τον αναγνώρισαν) και δεν μπήκε φυλακή γιατί η έφεσή του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα. Το Εφετείο έγινε πριν λίγες μέρες μετά από 9 ολόκληρα χρόνια (!). Αιτία για την πολυετή καθυστέρηση ήταν αλλεπάλληλες αναβολές της δίκης λόγω ωραρίου, λόγω της αποχής των δικηγόρων τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και της πανδημίας του covid.

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ

Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν παρέστησαν τα θύματα του κατηγορούμενου παρότι η έδρα διέταξε τη βίαιη προσαγωγή τους για να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Η εισαγγελέας δικαιολόγησε την άρνησή τους να προσέλθουν στο Εφετείο λέγοντας ότι προφανώς δεν θέλουν να επαναφέρουν στη μνήμη τους το σοκ που βίωσαν από τις σεξουαλικές επιθέσεις. Έτσι, αναγνώστηκαν οι γραπτές καταθέσεις τους, στις οποίες περιέγραφαν λεπτομερώς τα όσα τρομακτικά έζησαν στα χέρια του επίδοξου βιαστή.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος επέμενε ότι είναι αθώος και ότι δεν διέπραξε το παραμικρό απ’ όσα του καταλογίζονται. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι λανθασμένα τον έχουν αναγνωρίσει τα θύματα και ότι ο πραγματικός δράστης είναι κάποιος άλλος που ενδεχομένως του μοιάζει.

Σαν άλλοθι προέβαλε τον ισχυρισμό ότι τις μέρες των επιθέσεων βρισκόταν στη Σκύρο, όπου εργαζόταν σε μπαράκι. Ωστόσο, ομολόγησε μία μόνο επίθεση σε βάρος γυναίκας, η οποία τελικά δεν ζήτησε την ποινική του δίωξη. Για το συγκεκριμένο περιστατικό ο κατηγορούμενος είπε ότι είχε πιει και απλά θώπευσε την παθούσα στη μέση του δρόμου, χωρίς, όμως, να έχει πλήρη επίγνωση της πράξης του.

Τελικά, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τις δύο από τις τρεις απόπειρες βιασμού, οι οποίες ήταν σε βάρος γνωστής εμπόρου κοσμημάτων, αλλά και ανήλικης τότε μαθήτριας. Και οι δύο τον είχαν αναγνωρίσει ανεπιφύλακτα, αφού τον γνώριζαν προσωπικά πριν τις επιθέσεις.

Η συνολική ποινή που του επέβαλε το Εφετείο είναι φυλάκιση 5 ετών με τριετή αναστολή. Παράλληλα, του επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση μία φορά το μήνα στην αστυνομία και υποχρεωτική εμφάνιση σε κοινωνικό λειτουργό για συνεδρίες.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ασφάλεια Χαλκίδας συνέλαβε 34χρονο με 5 κιλά ηρωίνης στα Διόδια της Θήβας

Η Ασφάλεια Χαλκίδας συνέλαβε 34χρονο με 5 κιλά ηρωίνης στα Διόδια της Θήβας
Αστυνομικά
[19/01/2022 - 22:57]

Τα έκρυβε κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου, που επέβαινε. ...περισσότερα

ΧΑΛΚΙΔΑ: Έπιασαν έναν Έλληνα με ηρωίνη και ναρκωτικά χάπια

ΧΑΛΚΙΔΑ: Έπιασαν έναν  Έλληνα με ηρωίνη και ναρκωτικά χάπια
Αστυνομικά
[19/01/2022 - 20:25]

Αστυνομικοί του Τμήματος ¶μεσης Δράσης Χαλκίδας. ...περισσότερα