Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Εύβοιας: Να δείξουμε υπευθυνότητα και να μην κανονίζουμε αγώνες στα κρυφά

Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Εύβοιας: Να δείξουμε υπευθυνότητα και να μην κανονίζουμε αγώνες στα κρυφά
11 Ιανουαρίου 2022, 15:32
A+ A-
Ανακοίνωση καμπανάκι προς τους συναδέλφους τους.

Σε ανακοίνωση-παρέμβαση προχώρησε ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Εύβοιας με τα μέλη του ΔΣ να παροτρύνουν τους συναδέλφους τους που εργάζονται σε ομάδες της Εύβοιας να μην κανονίζουν φιλικά παιχνίδια στα ...κρυφά αυτήν την περίοδο που έχουν αναβληθεί τα τοπικά πρωταθλήματα, λόγω της έξαρσης της πανδημίας στην Εύβοια.

Οπως αναφέρει ο ΣΠΠΕ μεταξύ άλλων «ως προπονητές οφείλουμε να επιδείξουμε την δέουσα υπευθυνότητα και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων απέναντι σε μια κατάσταση ευαίσθητη και σοβαρή».

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Κύριοι συνάδελφοι, Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ευβοίας, με την από 5/1/2022 ανακοίνωσή της, ανέστειλε την διεξαγωγή αγώνων πρωταθλήματος για όλες τις κατηγορίες που επρόκειτο να διεξαχθούν στις 08-09/01/2022. Όπως διαφαίνεται, είναι πολύ πιθανόν να αναβληθούν και οι αγώνες της επόμενης εβδομάδας.

Ο προφανής λόγος, για την λήψη της απόφασης αυτής, είναι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Covid στον νομό μας και η αδυναμία πολλών ομάδων να αγωνιστούν πλήρεις. Όσο ο αριθμός των κρουσμάτων στις τάξεις των ομάδων δεν μειώνεται είναι λογικό αυτές να ζητούν παράταση της αναστολής του πρωταθλήματος γεγονός που μπορεί να προκαλέσει άλλα συνεπακόλουθα προβλήματα στα σωματεία.

Ως σύνδεσμος προπονητών ποδοσφαίρου οφείλουμε, για το καλό όλων μας, να παροτρύνουμε τα μέλη μας, τους προπονητές που απασχολούνται στις ομάδες του Νομού μας, να αποφύγουν να παίξουν φιλικούς αγώνες, κατά την περίοδο που η Ένωση δεν διεξάγει επίσημους αγώνες, βοηθώντας έτσι με τον τρόπο τους στην γρήγορη επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

Σας θυμίζουμε πως η διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα ελλοχεύει μεγαλύτερο κίνδυνο διασποράς του ιού λόγω της μη υποχρεωτικής τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου που επιβάλλεται για την διεξαγωγή ενός επίσημου αγώνα. Νομίζουμε πως κάνουμε καλό στους παίκτες και την ομάδα μας αλλά συντελούμε στο κακό όλων μας εν τέλει.

Ως προπονητές οφείλουμε να επιδείξουμε την δέουσα υπευθυνότητα και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων απέναντι σε μια κατάσταση ευαίσθητη και σοβαρή. Όσο φερόμαστε ανεύθυνα, παίζοντας “κρυφά” αγώνες, απωθούμε μακριά χρονικά την επανέναρξη των πρωταθλημάτων επομένως άθελά μας “βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας”.

Με την ευχή να τελειώσουν σύντομα τα προβλήματα που η πανδημία έχει προκαλέσει ευχόμαστε όλα τα μέλη μας να πράττουν τα δέοντα ώστε να βοηθήσουν η επιστροφή στη κανονικότητα να γίνει όσο πιο σύντομα γίνεται».

Επιστροφή