Εργατικά

Στο στόχαστρο του Σωματείου του Δήμου και της ΠΟΕ - ΟΤΑ η Δήμαρχος Χαλκίδας Έλενα Βάκα

Στο στόχαστρο του Σωματείου του Δήμου και της ΠΟΕ - ΟΤΑ η Δήμαρχος Χαλκίδας Έλενα Βάκα
12 Ιανουαρίου 2022, 08:35
Την καταγγέλλουν για πογκρόμ μετακινήσεων εργαζομένων.

Μεγάλο μέτωπο με το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Χαλκιδέων άνοιξε η Δήμαρχος Έλενα Βάκα και στο "χορό" της διαμάχης μπήκε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει την Δήμαρχο για πογκρόμ μετακινήσεων εργαζομένων και αντικατάστασή τους με άλλους, οι οποίοι δεν διαθέτουν εμπειρία και γνώση του αντικειμένου στις θέσεις που τοποθετούνται.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι μετακινούνται ανεξήγητα ακόμη και μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων, προκειμένουν να τοποθετηθούν υπάλληλοι της αρεσκείας της Δημάρχου, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει ότι η Δήμαρχος "κρύβεται" πίσω από τη νομιμότητα των ενεργειών της, αλλά υποστηρίζει "ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό", τονίζοντας ότι οι μετακινηθέντες υπάλληλοι ή προϊστάμενοι έχουν ανταποκριθεί και ε το παραπάνω στις προκλήσεις των καιρών και συγκεκριμένα της πανδημίας. 

Πριν την ανακοίνωση-καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων, στην οποία - μεταξύ άλλων- τονίζονται τα εξής:

" Η χρονική στιγμή που επελέγη για να γίνουν οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις – μετακινήσεις, λίγες μέρες μετά τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της ανάδειξης του Προεδρείου του Σωματείου, καθώς και οι μετακινήσεις μελών του, κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να είναι.

Τη στιγμή μάλιστα που το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, δείχνοντας τις καλές προθέσεις του, έχει αιτηθεί, εγγράφως, από τις 3 Ιανουαρίου, συνάντηση με την κ. Δήμαρχο για την έκθεση των προβλημάτων των εργαζομένων, κάτι για το οποίο, μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει απάντηση."

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΟΓΕ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Κατάπτυστη αντεργατική τροπολογία από την κυβέρνηση

ΟΓΕ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Κατάπτυστη αντεργατική τροπολογία από την κυβέρνηση
Εργατικά
[23/01/2022 - 09:50]

Διαβάστε για ποιο λόγο καταγγέλλει την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος. ...περισσότερα

ΧΑΛΚΙΔΑ: Συνδικαλιστές μιλούν στο egnomi.gr για την πανδημία

ΧΑΛΚΙΔΑ: Συνδικαλιστές μιλούν στο egnomi.gr για την πανδημία
Εργατικά
[20/01/2022 - 09:22]

Τους πετύχαμε στην κινητοποίηση της Τρίτης. ...περισσότερα