Αστυνομικά

Καταδικασμένος για παιδοφιλία κυκλοφορεί ανενόχλητος σε δημοτικό σχολείο

Καταδικασμένος για παιδοφιλία κυκλοφορεί ανενόχλητος σε δημοτικό σχολείο
12 Ιανουαρίου 2022, 14:49
Σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Μια πολύ σοβαρή υπόθεση βρίσκεται από χθες, Τρίτη 11/1, στα χέρια της Εισαγγελίας Αιγίου προς διερεύνηση και, εάν κριθεί σκόπιμο, παρέμβαση.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου στην Αιγιάλεια κατέθεσε μήνυση κατά του διευθυντή για ενδεχόμενη έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

Στη μήνυση αναφέρεται ότι ο διευθυντής επιτρέπει, και συχνά μάλιστα, στο σχολικό συγκρότημα την είσοδο εξωσχολικού προσώπου, ο οποίος στο παρελθόν όχι απλώς έχει κατηγορηθεί, αλλά έχει καταδικαστεί για παιδοφιλία. Και μάλιστα φέρεται να έχει εκτίσει και ποινή φυλάκισης. Παράλληλα, χρεώνονται στον διευθυντή καίριες διοικητικές παραλείψεις και «παρανομίες», εξαιτίας των οποίων ο επίμαχος εξωσχολικός μπαινοβγαίνει στο σχολείο, υπό την ανοχή του.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο καταγγέλλων, ο διευθυντής του σχολείου αγνοεί διαρκώς τις εδώ και καιρό παραινέσεις και διαμαρτυρίες του για απαγόρευση εισόδου και κυκλοφορίας στον χώρο του σχολείου του συγκεκριμένου προσώπου.

Τι λέει ο διευθυντής

Η πλευρά του διευθυντή υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο μπαίνει στο σχολείο για να κάνει δουλειές του συγκροτήματος. Ωστόσο, δεν έχει δώσει απάντηση με τη αρμοδιότητα ή ιδιότητα μπαίνει στο σχολικό περιβάλλον, και πως επιτρέπεται η είσοδος σε ένα τέτοιο πρόσωπο με τόσο επιβαρυμένο προφίλ.