Κοινωνία

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: Κατέρρευσε ψευδοροφή και τραυματίστηκαν δύο άτομα

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: Κατέρρευσε ψευδοροφή και τραυματίστηκαν δύο άτομα
13 Ιανουαρίου 2022, 11:55
Μία τραπεζοκόμος νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα

Εν μέσω πανδημίας και μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό, σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, στον «Ευαγγελισμό», οι κίνδυνοι από ότι φαίνεται είναι και άλλοι, πέρα από τον ίδιο τον ιό. Ολόκληρη ψευδοροφή κατέρρευσε και έπεσε και τραυμάτισε δύο εργαζόμενες.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), το ατύχημα συνέβη στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, στην κουζίνα της Μονάδας Μεταμόσχευσης Οργάνων.

Στη κουζίνα εκείνη την ώρα βρίσκονταν δύο τραπεζοκόμες, οι οποίες είχαν κλείσει τη πόρτα, για να ετοιμάσουν το φαγητό των ασθενών.

Όταν άκουσαν το θόρυβο, η μία εργαζόμενη πρόλαβε και άνοιξε τη πόρτα. Αυτό τίς έσωσε, καθώς η ψευδοροφή βρήκε εμπόδιο στη πόρτα. Καταπλακώθηκαν όμως οι τραπεζοκόμες και τραυματίσθηκαν. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος σημειώνει πως η μία εργαζόμενη τραυματίστηκε πιο σοβαρά και νοσηλεύεται ευτυχώς εκτός κινδύνου.   Η άλλη τραπεζοκόμος τραυματίστηκε πιο ελαφριά. Περιποιήθηκαν τα τραύματά της και πήγε σπίτι της με αναρρωτική άδεια.

Ο κ. Γιαννάκος τονίζει πως οι εργαζόμενοι έχουν αναδείξει πολλές φορές την επικινδυνότητα του κτιριακού εξοπλισμού των νοσοκομείων, λόγω έλλειψης κονδυλίων.

"Πόσοι συνάδελφοι πρέπει να τραυματισθούν, να κινδυνέψει η ζωή τους για να γίνει συντήρηση των νοσοκομείων;" ρωτάει.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ