Εργατικά

Η Βάκα συναντήθηκε με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων

Η Βάκα συναντήθηκε με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων
16 Ιανουαρίου 2022, 09:01
Τι είπε για τις μετακινήσεις εργαζομένων, που αποτέλεσαν αιτία πολέμου με το Σωματείο.

Σε σύγκρουση είχαν έρθει τις τελευταίες μέρες η Δήμαρχος Έλενα Βάκα και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων, με αφορμή τις μετακινήσεις εργαζομένων που αποφάσισε η Δήμαρχος.

Σε μία προσπάθεια να σβήσει η φωτιά που είχε ανάψει, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, μεταξύ της Δημάρχου και του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου.

Όσον αφορά στο ζήτημα των μετακινήσεων εργαζομένων, η Δήμαρχος επεσήμανε ότι είναι απόλυτα νόμιμες και έγιναν με αποκλειστικό κριτήριο τη βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το σημαντικό είναι η αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικής Οργάνωσης, που ήδη μελετάται, προκειμένου να εκφράζει τις πραγματικές ανάγκες, όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Χαλκιδέων:

«Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν υπέρ των κρίσεων και η Δήμαρχος διαβεβαίωσε πως μόλις είναι έτοιμα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ο Δήμος δεν θα καθυστερήσει καθόλου στις διαδικασίες.

Επιπλέον ο Πρόεδρος του Σωματείου παρέδωσε στη Δήμαρχο ένα κείμενο θέσεων που αφορούν, μεταξύ άλλων, στο στόλο των οχημάτων, στη λειτουργία των Κ.Ε.Π., στη διάθεση γραφείων στο Σωματείο, στον γιατρό εργασίας και στις υγειονομικές συνθήκες στους χώρους εργασίας.

Η Δήμαρχος ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο για τις βελτιωτικές παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί στους εργοταξιακούς χώρους, τα οχήματα και τα μηχανήματα του Δήμου, καθώς και για την προμήθεια 9 νέων απορριμματοφόρων και 18 νέων μηχανημάτων-οχημάτων, που πρόκειται να γίνει εντός του 2022.

Σχετικά με τη λειτουργία των Κ.Ε.Π., τους ενημέρωσε ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για την καλύτερη λειτουργία τους.

Τέλος, για τον γιατρό εργασίας, τους διαβεβαίωσε ότι τηρούνται όλα όσα προβλέπονται από τη σύμβασή του, πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί των εργαζομένων και χορηγούνται συνεχώς τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΧΑΛΚΙΔΑ: Τρώγονται μεταξύ τους οι παρατάξεις του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας

ΧΑΛΚΙΔΑ: Τρώγονται μεταξύ τους οι παρατάξεις του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας
Εργατικά
[28/05/2022 - 10:57]

Ανακοίνωση κατά της ταξικής Ενότητας από την Παράταξη ΕΜΕΙΣ-Συνεργαζόμενοι Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.   ...περισσότερα

ΕΡΓΑΝΗ: Εκτός λειτουργίας από την Παρασκευή

ΕΡΓΑΝΗ: Εκτός λειτουργίας από την Παρασκευή
Εργατικά
[20/05/2022 - 11:50]

Μέχρι πότε δεν θα είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες της δικτυακής πύλης ...περισσότερα