XΑΛΚΙΔΑ: Χάρισαν τα μαλλιά τους σε γυναίκες με καρκίνο

XΑΛΚΙΔΑ: Χάρισαν τα μαλλιά τους σε γυναίκες με καρκίνο
18 Ιανουαρίου 2022, 08:58
A+ A-
Συγκινούν οι δύο γλυκές αδελφούλες.

 

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα  «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ» (7-1-2022)

 

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελούν δύο μικρές αδελφούλες από τη Χαλκίδα, οι οποίες έκοψαν τα μαλλιά τους και τα χάρισαν σε γυναίκες που πραγματικά τα έχουν ανάγκη!

Πρόκειται για την 8χρονη Φαίδρα και την 5χρονη Δέσποινα, οι οποίες είναι κορούλες του ναυπηγού Παναγιώτη Μακρή και της νηπιαγωγού Μαίρης Γαλάνη.

Οι μικρούλες μάκραιναν επίτηδες τα μαλλάκια τους ένα χρόνο τώρα, ώστε να τα προσφέρουν στον πανελλήνιο σύλλογο «Άλμα Ζωής», ο οποίος φτιάχνει περούκες για γυναίκες καρκινοπαθείς που χάνουν τα μαλλιά τους από τις χημειοθεραπείες.

Η προτροπή για τη δωρεά αγάπης ήρθε από τη μαμά, αλλά και από τη γιαγιά των δύο κοριτσιών Δέσποινα Γαλάνη, η οποία είναι κομμώτρια και κούρεψε τις εγγονούλες της.
Περήφανη για την πράξη αγάπης των κοριτσιών της η Μαίρη Γαλάνη είπε στη «Γνώμη»:

«Όλοι στην οικογένεια συμφωνούμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που αγωνίζονται για τη ζωή τους και περνούν δύσκολες στιγμές.

Οι δύο αδελφούλες Φαίδρα και Δέσποινα Μακρή κρατούν στα χέρια τους τις κοτσίδες που χάρισαν στο «Άλμα Ζωής».

»Η κίνηση της Φαίδρας και της Δέσποινας, εκτός από πρακτικό χαρακτήρα, είχε και συμβολικό υποδηλώνοντας στήριξη, αγάπη και συμπαράσταση σε γυναίκες καρκινοπαθείς.

Με την ευκαιρία, η Μαίρη Γαλάνη τόνισε ότι μια τέτοια απλή πρωτοβουλία δωρεάς μαλλιών μπορεί να παραδειγματίσει την κοινωνία για πολύ πιο σημαντικές δωρεές, όπως είναι η δωρεά αίματος, οργάνων και νωτιαίου μυελού.

Περήφανη νιώθει η Μαίρη Γαλάνη για τη δωρεά αγάπης που έκαναν οι κορούλες της. Στη φωτογραφία αγκαλιά με την Φαίδρα.

 

 

 

Επιστροφή