ΧΑΛΚΙΔΑ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σβήνει στα ...μουγκά η διασκέδαση

ΧΑΛΚΙΔΑ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σβήνει στα ...μουγκά η διασκέδαση
18 Ιανουαρίου 2022, 17:17
A+ A-
Τα νέα μέτρα «νέκρωσαν» μπαρ και εστιατόρια      

 

 

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα  «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ» (7-1-2022)

 

Ποδαρικό με αυστηρά μέτρα έκαναν στο νέο έτος οι επαγγελματίες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Από την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου οι χώροι διασκέδασης και εστίασης λειτουργούν μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα και μάλιστα χωρίς μουσική, ενώ στα τραπέζια επιτρέπονται μέχρι έξι άτομα.

Εξαίρεση αποτέλεσε η παραμονή της Πρωτοχρονιάς μόνο ως προς τον περιορισμό του ωραρίου. Τα μπαρ και τα εστιατόρια λειτούργησαν μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, αλλά οι ακυρώσεις πήγαν ...σύννεφο και τα ρεβεγιόν μεταφέρθηκαν στα σπίτια.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τα μέτρα ισχύουν μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Ιανουαρίου. Παράλληλα, ο υπουργός εξήγγειλε μέτρα στήριξης για τους πληττόμενους επαγγελματίες, τα οποία στην πραγματικότητα περιορίζονται στη δυνατότητα να τεθούν οι εργαζόμενοι σε αναστολή εργασίας.

Οι νέοι περιορισμοί σε συνδυασμό με την ανεπαρκή κρατική στήριξη δοκιμάζουν για ακόμη μια φορά τις οικονομικές αντοχές των επαγγελματιών. Εξάλλου, με την απαγόρευση της μουσικής και το κουτσουρεμένο ωράριο, μπαρ και εστιατόρια είναι σαν να έχουν κλείσει.

Ειδικά η νυχτερινή διασκέδαση έχει πια σβήσει. Όλα αυτά επιβεβαίωσαν στη «Γνώμη» γνωστοί Χαλκιδέοι επαγγελματίες διατυπώνοντας ενστάσεις για τα νέα μέτρα. Πάμε να δούμε τι μας είπαν.

Γιώργος Σπύρου

“Μνημόσυνο” με  το δήμο απόντα

«Την παραμονή Πρωτοχρονιάς η παραλία της Χαλκίδας θύμιζε ...μνημόσυνο. Στο “Πάνθεον” οι μισές κρατήσεις ακυρώθηκαν, ενώ το “Storeys” και το “Mostar” έκλεισαν στις 11 το βράδυ.

»Ο Δήμος Χαλκιδέων θα μπορούσε να βοηθήσει βάζοντας λίγη μουσική με μεγάφωνα στην παραλία, αλλά δεν το έκανε. Θα ήταν προτιμότερο να φτιάξει το κλίμα με μουσική αντί να πετάξει βεγγαλικά που δεν τα είδε ο κόσμος.

»Η απαγόρευση της μουσικής έχει λογική στα μπαράκια, γιατί συνωστίζεται κόσμος γύρω από τον dj και το μπαρ. Στις καφετέριες και τα εστιατόρια, όμως, θα μπορούσε να είναι πιο ευέλικτο το μέτρο.

»Σε κάθε περίπτωση, όταν υπάρχει σοβαρός υγειονομικός λόγος, όπως με τον covid, το εισόδημα του κάθε επαγγελματία είναι δευτερεύον ζήτημα. Αρκεί, βέβαια, η Πολιτεία να αναλάβει τις υποχρεώσεις της και να τους στηρίξει».

 

Γιάννης Παππάς

Απαραίτητος ο διαχωρισμός

Με τα νέα μέτρα αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε στο εστιατόριό μας το ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς που είχαμε προγραμματίσει με τη συμμετοχή τραγουδίστριας. Κλείσαμε για να περιορίσουμε τη ζημιά, αφού με λίγο κόσμο δεν βγαίνουν ούτε τα έξοδα.

»Χωρίς μουσική τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι ουσιαστικά μισάνοιχτα. Ο κόσμος έχει συνδυάσει την έξοδο για φαγητό με τη διασκέδαση και στα ...μουγκά δεν υπάρχει γούστο. Γι’ αυτό η ζημιά είναι μεγάλη για τα εστιατόρια τις Παρασκευές και τα Σάββατα, όταν  και προτιμάει να βγαίνει ο κόσμος.

»Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ένα διαχωρισμό στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όπως και να το κάνουμε, δεν είναι το ίδιο τα εστιατόρια με τα κλαμπ. Η απαγόρευση της μουσικής στα εστιατόρια είναι ανούσιο μέτρο».

 

 

Στέλιος Γκίκας

Σωτήρια η επιδότηση

«Τα νέα μέτρα εφαρμόστηκαν απότομα, χωρίς καμία κλιμάκωση και σε μια χρονική περίοδο που τα μαγαζιά περίμεναν να δουλέψουν για να βγάλουν τα ...σπασμένα της δύσκολης διετίας του κορωνοϊού.

»Χωρίς μουσική είναι σαν να μας έχουν κλείσει τα μαγαζιά. Υπολειτουργούμε και για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει μια επιπλέον βοήθεια με επιδότηση ενοικίου.

»Με όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια δεν αντέχουμε άλλο. Πολλές επιχειρήσεις οδηγούνται σε κλείσιμο και μακάρι να αρθούν οι περιορισμοί το γρηγορότερο για να γλιτώσουμε νέα λουκέτα».

 

 

 

Επιστροφή