Τα νέα της Αγοράς

ΣΥΛΒΙΑ ΠΙΚΟΥΛΑ: Η σημασία του διακοσμητή στο χώρο μας και οι τάσεις για το 2022

22 Ιανουαρίου 2022, 13:28
Η διακοσμήτρια και Interior Designer σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη. 

Με τη διακοσμήτρια και Interior Designer, Σύλβια Πίκουλα, συναντήθηκε πρόσφατα το egnomi.gr και μιλήσαμε για τις τάσεις της διακόσμησης στο γραφείο που διαθέτει στο Πανόραμα, στη Δροσιά Χαλκίδας.

Διαβάστε παρακάτω την ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

1. Τι σπουδές έχετε κάνει;

 

Το 2005 αποφοίτησα από το τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, πρώην ΤΕΙ Αθήνας.

Το 2006 συνέχισα τις Μεταπτυχιακές σπουδές μου πάνω στο αντικείμενο Interior design (Σχεδιασμός Εσωτερικού Χώρου) στη σχολή Ιstituto Europeo di Design στο Μιλάνο. Έκτοτε εργάζομαι ανελλιπώς στον τομέα της Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης.

2. Πότε δημιουργήσατε το δικό σας γραφείο διακόσμησης;

Το 2011 δημιούργησα το δικό μου brand, το «Sylvia design Studio».

3. Σε τι δραστηριοποιείται το "Sylvia design Studio";

Το «Sylvia design Studio» ειδικεύεται στον Σχεδιασμό, Aνακαίνιση και Διακόσμηση Eσωτερικών Xώρων, ιδιωτικών και επαγγελματικών, με βασικό προσανατολισμό τη δημιουργία χώρων που εμπνέουν. Τα τελευταία χρόνια έχουμε διευρύνει τις υπηρεσίες μας και στον τομέα του Visual Merchandising των καταστημάτων καθώς και του εποχικού στολισμού εμπορικών και επαγγελματικών χώρων.

Στόχος μας είναι να παρέχουμε μια ολοκληρωμένη λύση για τη δημιουργία και την ανακαίνιση του χώρου του πελάτη μας, τόσο αισθητικά, όσο και λειτουργικά.

4. Πώς μπορεί να μας βοηθήσει ένας διακοσμητής στη δημιουργία του χώρου μας;

Ο διακοσμητής είναι ο επαγγελματίας, ο οποίος θα κατανοήσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας και θα μας προτείνει την καλύτερη δυνατή λύση, σύμφωνα και με τις τελευταίες τάσεις του design. Είναι ο άνθρωπος που θα μας ακούσει και αφού πρώτα μελετήσει τον χώρο μας θα μας προτείνει χρώματα, υλικά, εξοπλισμό, φωτισμό και όλα τα στοιχεία που συντελούν σε ένα καλαίσθητο και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Έχει άμεση επαφή με την αγορά, ενημερώνεται συνεχώς και μπορεί να μας δώσει προτάσεις για την ανακαίνιση μας οι οποίες να ταιριάζουν στο δικό μας budget για το έργο. Στο σύνολο του έργου μπορεί να μας βοηθήσει να αποφύγουμε αστοχίες, που θα μας οδηγούσαν σε απώλεια χρημάτων.

5. Ποιες είναι οι κυριότερες τάσεις της διακόσμησης για το 2022;

Η Διακόσμηση είναι κάτι το «ζωντανό» και βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη. Είναι ανθρωποκεντρική και βασίζεται στην ανθρώπινη ανάγκη και λειτουργία. Τα τελευταία δύο χρόνια περάσαμε χρόνο μέσα στις κατοικίες μας όσο ποτέ άλλοτε. Συνειδητοποιήσαμε την ανάγκη που υπάρχει να είναι ο χώρος μας λειτουργικός, πολυμορφικός, άνετος και να μπορούμε ακόμη και να εργαζόμαστε μέσα σε αυτόν.

Το 2022 επιστρέφουμε στη φύση και μέσα από τη Διακόσμηση. Η παγκόσμια τάση χρησιμοποιεί περισσότερα φυσικά υλικά, πιο παστέλ χρωματισμούς και πιο στρογγυλεμένα σχήματα. Τα φυτά εσωτερικού χώρου πρωταγωνιστούν σε μια προσπάθεια επανασύνδεσης του ανθρώπου με τη φύση. Το σπίτι θα γίνει το «καταφύγιο» μας, αλλά και ο χώρος εργασίας μας, χαλάρωσης ακόμη και άθλησης, οπότε η πρόκληση για τους Σχεδιαστές είναι στη διαφύλαξη της ιδιωτικότητας.

6. Μια ευχή για τη νέα χρονιά;

Θα ήθελα να ευχηθώ να υποδεχτούμε το 2022 με αισιοδοξία και να είναι μια χρονιά που θα μας φέρει σύντομα στην κανονικότητα.

 

Επικοινωνήστε με την κα Σύλβια Πίκουλα στο τηλέφωνο που θα βρείτε εδώ.

site: www.sylviadesignstudio.gr 

fb: Sylvia design Studio

email: info@sylviadesignstudio.gr

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υποχρεωτικό σε όλα τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος το Βιβλίο Αναφοράς Καπνίσματος

Υποχρεωτικό σε όλα τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος  το Βιβλίο Αναφοράς Καπνίσματος
Τα νέα της Αγοράς
[26/05/2022 - 09:47]

Το Επιμελητήριο Εύβοιας εξέδωσε ανακοίνωση, μετά από τα πρόστιμα των τελευταίων ημερών. ...περισσότερα

ΕΡΕΤΡΙΑ: Ημερίδα για τον αλιευτικό τουρισμό στην Ελλάδα

ΕΡΕΤΡΙΑ: Ημερίδα για τον αλιευτικό τουρισμό στην Ελλάδα
Τα νέα της Αγοράς
[23/05/2022 - 09:19]

Την συνδιοργανώνουν τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης - Τροφίμων και  Τουρισμού. ...περισσότερα