Εργατικά

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Σφαγή συνδικαλιστών για τη ΦΑΜΑΡ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Σφαγή συνδικαλιστών για τη ΦΑΜΑΡ
20 Ιανουαρίου 2022, 08:42
Σκληρή διαμάχη για την εγγραφή του σωματείου στη δύναμη του ΕΚΕ.  

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα  «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ» (7-1-2022)

 

Θλιβερά γεγονότα εκτυλίσσονται στους κόλπους του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας μετά την απόφαση της πλειοψηφίας της διοίκησης να εντάξει στο δυναμικό του φορέα το σωματείο της φαρμακοβιομηχανίας ΦΑΜΑΡ. Η παράταξη «Ταξική Ενότητα» του ΠΑΜΕ αποφάσισε να προσφύγει στα δικαστήρια και οι συνδικαλιστές έχουν γίνει μαλλιά-κουβάρια.

Η απόφαση να ενταχθεί το σωματείο στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας πάρθηκε σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στις αρχές Δεκεμβρίου. Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε να αναβληθούν λόγω πανδημίας οι εκλογές, που είχαν προγραμματιστεί για τις 18 Δεκεμβρίου.

Έτσι, το σωματείο της ΦΑΜΑΡ απέκτησε το δικαίωμα εκλογής έξι αντιπροσώπων, οι οποίοι θα ψηφίσουν για τη νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου. Η «Ταξική Ενότητα», όμως, έκανε αγωγή στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας για να ακυρωθεί η σχετική απόφαση.

Η ΦΑΜΑΡ έχει έδρα στη Θήβα και εγκαταστάσεις στην Αυλώνα, τον ¶λιμο και την Ανθούσα Αττικής. Σύμφωνα με τους πέντε εκλεγμένους της «Ταξικής Ενότητας», ανάμεσα στους οποίους και ο Γιάννης Τζαβάρας,  το σωματείο δεν πρέπει να εγγραφεί στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, γιατί η εταιρεία δεν έχει εγκατάσταση στο νομό μας.

Έντονη ήταν η αντίδραση της πλειοψηφούσας παράταξης «Εμείς-Συνεργαζόμενοι», στην οποία ανήκουν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δημήτρης Μούντριχας και το μέλος της διοίκησης και πρώην πρόεδρος Στέφανος Μπασινάς.

 

Ο Δημήτρης Μούντριχας (αριστερά) εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον των εκλεγμένων της Ταξικής Ενότητας, ανάμεσα στους οποίους  είναι και ο Γιάννης Τζαβάρας.

Επί της ουσίας, η παράταξη τονίζει ότι το σωματείο της ΦΑΜΑΡ έχει έδρα στη Χαλκίδα και σύμφωνα με το νόμο πρέπει να εγγραφεί στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας. Ωστόσο, σε ανακοίνωσή της η πλειοψηφούσα παράταξη επικρίνει σκληρά τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Τους χαρακτηρίζει «πατερούληδες», «σφραγιδοκράτες», «πιστούς στα κομματικά κελεύσματα», που έχουν αυτοανακηρυχθεί σε «μοναδικούς προστάτες της εργατιάς»! Ταυτόχρονα, κάνουν λόγο για πρωτοφανή αγωγή στα χρονικά του Εργατικού Κέντρου.

Να σημειώσουμε ότι το σωματείο εργαζομένων της ΦΑΜΑΡ ιδρύθηκε το 2017. Είχαν γίνει και στο παρελθόν προσπάθειες να ενταχθεί στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, αλλά επίσης προσέκρουαν στις διαφωνίες των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Τώρα, βέβαια, θα αποφανθεί η δικαιοσύνη για το θέμα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΧΑΛΚΙΔΑ: Τρώγονται μεταξύ τους οι παρατάξεις του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας

ΧΑΛΚΙΔΑ: Τρώγονται μεταξύ τους οι παρατάξεις του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας
Εργατικά
[28/05/2022 - 10:57]

Ανακοίνωση κατά της ταξικής Ενότητας από την Παράταξη ΕΜΕΙΣ-Συνεργαζόμενοι Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.   ...περισσότερα

ΕΡΓΑΝΗ: Εκτός λειτουργίας από την Παρασκευή

ΕΡΓΑΝΗ: Εκτός λειτουργίας από την Παρασκευή
Εργατικά
[20/05/2022 - 11:50]

Μέχρι πότε δεν θα είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες της δικτυακής πύλης ...περισσότερα