Οικονομία

ΕΥΒΟΙΑ: Μια εταιρία παίρνει όλες τις μελέτες για την ηλεκτροκίνηση

ΕΥΒΟΙΑ: Μια εταιρία παίρνει όλες τις μελέτες για την ηλεκτροκίνηση
19 Ιανουαρίου 2022, 11:47
Κάποιοι δήμοι δεν προχώρησαν ούτε σε διαγωνισμό... 

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα  «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ» (7-1-2022)

Σε μία εταιρεία από την Αθήνα πάνε όλες οι μελέτες χωροθέτησης των σταθμών φόρτιστης ηλεκτρικών οχημάτων στην Εύβοια. Μάλιστα, παίρνει τις δουλειές από τους δήμους είτε με απευθείας ανάθεση είτε με μηδενικές εκπτώσεις σε διαγωνισμούς!

Ο λόγος για την εταιρεία «Diadikasia», η οποία έχει έδρα στο Χαλάνδρι. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Χρήστος Καινούργιος, ο οποίος θεωρείται από τους πιο γνωστούς στο χώρο του management στην Ελλάδα.

Η «Diadikasia» έχει αναλάβει …εργολαβικά τις συγκεκριμένες μελέτες. Όπως γράψαμε πρόσφατα, κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό του Δήμου Χαλκιδέων με έκπτωση 0,16% (!) και το κόστος της μελέτης ανέρχεται σε 74.000 ευρώ.

Μόνη της και με επίσης ανύπαρκτες εκπτώσεις έπαιξε …μπάλα η εταιρεία και στους διαγωνισμούς των Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Αννας και Ιστιαίας-Αιδηψού παίρνοντας δουλειές 39.600 και 35.000 ευρώ αντίστοιχα.

Αντίθετα, οι δήμαρχοι Ερέτριας Γιάννης Δημητρόπουλος και Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος δεν μπήκαν στον …κόπο να κάνουν διαγωνισμό. Εξάντλησαν το όριο της απευθείας ανάθεσης και έδωσαν στη «Diadikasia» τις μελέτες έναντι 37.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Το αν απαιτείται να ξοδευτούν τόσα χρήματα για να χωροθετηθούν οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων είναι συζητήσιμο. Το σίγουρο είναι ότι η εταιρεία του Χρήστου Καινούργιου κάνει “χρυσές” δουλειές στην Εύβοια. Εξάλλου, συνεργάζεται συχνά με το κράτος, τους ΟΤΑ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
 

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ