ΔΡΟΣΙΑ-ΑΙΔΗΨΟΣ 2-4: Τρία γκολ ο Κυριακού και μεγάλη νίκη των βορείων

ΔΡΟΣΙΑ-ΑΙΔΗΨΟΣ 2-4: Τρία γκολ ο Κυριακού και μεγάλη νίκη των βορείων
23 Ιανουαρίου 2022, 17:16
A+ A-
Ο Ζουρμπουλής πέτυχε τα δυο γκολ των γηπεδούχων

Μεγάλη νίκη με 4-2 πέτυχε η Αιδηψός στη Δροσιά έχοντας για τοπ σκόρερ τον πρώην τερματοφύλακα της ομάδας Γιάννη Κυριακού (φωτό αρχείου όταν αγωνιζόταν ως γκολκίπερ) που πέτυχε χατ-τρικ, ενώ ο νυν τερματοφύλακας της Μέρσελ Μπιμπάι έκανε σωτήριες αποκρούσεις και κράτησε το πολύτιμο τρίποντο.

Το 'άλλο γκολ των νικητών σημείωσε ο Τίτο Μπιμπάι, ενώ για τη Δροσιά σκόραρε κι άνοιξε το σκορ ο Ζουρμπουλής, ο οποίος ισοφάρισε και σε 2-2.

H Δροσιά δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα στο 10' με τον Κουζούλογλου να πλασάρει από καλή θέση, να αποκρούει σωτήρια ο Μπιμπάι και στην επιστροφή της μπάλας ο Κουζούλογλου ξανά να σουτάρει άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα (15'') ο Ζαχαράκης έδωσε ωραία πάσα στον Ζουρμπουλή κι αυτός με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ (1-0 υπέρ του ΑΠΚΟ).

Στο 20' ή Δροσιά έφθασε ξανά κοντά στο γκολ με τον σκόρερ της (Ζουρμπουλής) να πιάνει το δυνατό σουτ και η μπάλα να φεύγει λίγο άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 28' πάλι ο Ζουρμπουλής δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα σε ανεπανάληπτο τετ α τετ, ενώ στο 38' η Αιδηψός δημιούργησε την πρώτη της ευκαιρία με προσωπική ενέργεια που δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τον ίδιο και την ομάδα του.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν λήξει το 45λεπτο, ο Κυριακού βρέθηκε απέναντι από τον Σωτηρόπουλο, αλλά ο γκολκίπερ της Αιδηψού απέκρουσε και κράτησε το 1-0 για τον ΑΠΚΟ που ήταν καλύτερος στο Α' μέρος.

Με την έναρξη της επανάληψης η Αιδηψός έδειξε αποφασισμένη να χτυπήσει το ματς και στο λίγο 48' σε σουτ του Ιωσήφ, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο 52' ο Μπιμπάι έκανε εκπληκτική απόκρουση μετά από εξαιρετική ενέργεια του Ζουρμπουλή κι έδωσε το έναυσμα στους συμπαίκτες του να κάνουν την ανατροπή, η οποία έγινε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Στο 57' και σε αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων, ο Κυριακού πετάχτηκε κι έκανε το 1-1, ενώ αμέσως με τη σέντρα από λάθος πάλι των αμυνόμενων του ΑΠΚΟ, ο Μπιμπάι πέτυχε το 1-2.

Δεν πανηγύρισαν για πολύ οι φιλοξενούμενοι, αφού στο 59' ο Ζουρμπουλής πέτυχε το 2-2, για ν' ακολουθήσουν πολύ γρήγορα νέα πανηγύρια από τους βόρειους στο 63', όταν από κόρνερ του Μπιμπάι ο Κυριακού και πάλι βρέθηκε στη σωστή θέση και έκανε το 2-3.

Η Αιδηψος πλέον κράτησε σωστά αμυντικά και έβγαινε στην κόντρα δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις για τον ΑΠΚΟ που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Στο 57' ο Σωτηρόπουλος έσωσε πάλι την εστία του σε ενέργεια του Κυριακού, ο οποίος στις καθυστερήσεις ξαναβρέθηκε σε ευνοϊκή θέση κι αυτή τη φορά δεν άφησε να πάει χαμένη η ευκαιρία, σημειώνοντας το τελικό 2-4.

Διαιτησία: Βελέντζας, Χ. Αντωνίου-Μπούρικας.

ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ (Γ. Λάμπρου): Σωτηρόπουλος, Διοκμετζίδης,. Γ. Λάμπρου (79' Ζωγάκης), Θ. Κουτσαυλής, Δεληγιάννης, Ζουρμπουλής, Ζαχαράκης, Ιω. Λάμπρου, Κουζούλογλου, Φρυγανάς (54' Χ. Ελευθερίου).

ΑΟ ΑΙΔΗΨΟΥ (Γ. Δημητρίου): Μ. Μπιμπάι, Φώτου, Ιω. Βασιλείου, Γιουκάι (75' Πλαβκάι), Γάσπαρης, Καπλανάι, Χ. Βασιλείου (46' Σουμπάσης), Αναγνώστου (67' Γκοτσάι), Κυριακού, Ιντρ. Μπιμπάι, Ιωσήφ.

Επιστροφή