Αθλητικά

Ξαναζωντάνεψε ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης

Ξαναζωντάνεψε ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης
20 Απριλίου 2011, 18:15
Η ομάδα μπάσκετ κέρδισε την άνοδό της στην Β΄ Κατηγορία της ΕΣΚΑΣΕ.

Μετά από 100 και πλέον χρόνια ξαναζωντάνεψε ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΜΗΣ, ο οποίος αποτελεί συνέχεια του πρώτου ιστορικού συλλόγου, που ιδρύθηκε στην Κύμη το 1893, με έμβλημα τη Θεά Αθηνά.  

Η ομάδα μπάσκετ μάλιστα κέρδισε την άνοδό της στην Β΄ Κατηγορία  της ΕΣΚΑΣΕ, από την πρώτη κιόλας χρονιά παρουσίας στο Πρωτάθλημα, έχοντας μάλιστα πέντε νίκες σε έξι αγώνες.

Την πρωτοβουλία για την επανίδρυση του ιστορικού συλλόγου είχαν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής Χρήστος Λάμπρου και Γιάννης Παπανικολάου. Πρωτεργάτης σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια για τον αθλητισμό της περιοχής είναι ο Κυμαίος επιχειρηματίας Αλέξανδρος Ιωάν. Θεοδώρου, ο οποίος ηγείται της προσπάθειας μαζί με άλλους 22 αθλητές της περιοχής.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι όλοι οι αθλητές κατάγονται από τη Κύμη και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν και οι φίλαθλοι της περιοχής, οι οποίοι στήριξαν τον Γυμναστικό στα εντός, αλλά και στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Προπονητής στην ομάδα είναι ο Κυμαίος  γυμναστής Κώστας Μώρος  και συμμετείχαν στους αγώνες οι παρακάτω αθλητές:

Γεώργιος Γλάρος, Νικόλαος Γλυκός, Κωνσταντίνος Δημάς, Προκόπιος Δούνας, Κωνσταντίνος Θαλασσινός, Aλέξανδρος Θεοδώρου, Ιωάννης Ιορδανίδης, Νικόλαος Κουτέλος, Ελευθέριος Μαλανδρής, Χρήστος Μπασινάς, Βασίλειος Παπασταμέλος, Βασίλειος Σιδεράκης, Ιωάννης Σπανός, Σπυρίδων Τσικλιδής, Περικλής Ψύχας.