Κοινωνία

ΠΟΛΕΜΟΣ: Ο Πούτιν έδωσε εντολή για εισβολή στην Ουκρανία (VIDEO)

ΠΟΛΕΜΟΣ: Ο Πούτιν έδωσε εντολή για εισβολή στην Ουκρανία (VIDEO)
24 Φεβρουαρίου 2022, 09:30
Εκρήξεις σε αρκετές πόλεις.

«Τύμπανα» πολέμου στην Ουκρανία, καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα προβεί σε στρατιωτική επέμβαση. Όπως μετέδωσε το Reuters, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε διάγγελμά του προς τον ρωσικό λαό, ανακοίνωσε ότι η θα πραγματοποιήσει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Σε διάγγελμα που μεταδόθηκε από τα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα περί τις 05:00 ώρα Ελλάδος την 24η Φεβρουαρίου 2022, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε την έναρξη «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» για την «αποστρατιωτικοποίηση και απο-ναζικοποίηση» της Ουκρανίας, καλώντας τους Ουκρανούς στρατιώτες στη γραμμή επαφής στο Ντονμπάς να καταθέσουν τα όπλα.

Λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκαν εκρήξεις τόσο στο Ντονέτσκ, όσο και στο ίδιο το Κίεβο, αλλά και τη Μαριούπολη, στα ανατολικά και την Οδησσό στα νότια.

Στην ουκρανική πρωτεύουσα, ακούστηκαν τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο και αμέσως μετά σειρήνες ασθενοφόρων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αρχίσει «εισβολή ευρείας κλίμακας» από τη Ρωσία και ότι αναφέρονται πλήγματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Ειρηνικές πόλεις της Ουκρανίας δέχονται επίθεση. Πρόκειται για επιθετικό πόλεμο. Η Ουκρανία θα αμυνθεί και θα νικήσει. Ο κόσμος μπορεί και πρέπει να σταματήσει τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Τώρα είναι ώρα για δράση», ανέφερε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας μέσω Twitter.