ΕΡΕΤΡΙΑ-ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤΕΙΧΙ 2-2: Έμεινε όρθιο και στέρησε από τον Απόλλωνα την προσωρινή κορυφή

ΕΡΕΤΡΙΑ-ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤΕΙΧΙ 2-2: Έμεινε όρθιο και στέρησε από τον Απόλλωνα την προσωρινή κορυφή
19 Μαρτίου 2022, 20:58
A+ A-
Μεγάλη ένταση στο ματς - Καταδίκασε τα γεγονότα η Ερέτρια - Δηλώσεις των Ακριτίδη-Βαλκάνου.

Σημαντικό βαθμό στην έδρα του Απόλλωνα πήρε το Καλοχώρι/Παντείχι και έφυγε με το ισόπαλο 2-2, στερώντας από τους γηπεδούχους έστω προσωρινά την κατάληψη της κορυφής στην Α' ΕΠΣΕ.

Τι κι αν οι κιτρινόμαυροι είναι ουραγοί στη βαθμολογία και οι Απολλωνιστές διεκδικούν τον τίτλο; Οι φιλοξενούμενοι πήγαν μέσα στην Ερέτρια και κατάφεραν αυτό που για τους περισσότερους έμοιαζε με άλυτο σταυρόλεξο. Να μην φύγουν ηττημένοι και μάλιστα δέκα μέρες μετά το τεράστιο διπλό της Ερέτριας μέσα στη Χαλκίδα επί του ΑΟΧ.

Με δύο γκολ του Τσαμτσάκη με σουτ μέσα από την περιοχή στο πρώτο ημίχρονο (9' & 22') ο Απόλλων προηγήθηκε με 2-0 και όλοι πίστεψαν ότι ο Απόλλων θα περνούσε ένα εύκολο απόγευμα.

Ο ΑΟΚΠ, όμως, κατάφερε να μειώσει σε 1-2 στο 55' με τον Τσιαμπαλή και να ξαναμπεί στο ματς.

Λίγο αργότερα (60') αποβλήθηκε ο Ρούσσος του Απόλλωνα Ερέτριας με κόκκινη κάρτα και οι γηπεδούχοι υποχρεώθηκαν να συνεχίσουν με αριθμητικό μειονέκτημα.

Ο Ρούσσος, ο οποίος είχε αποβληθεί και στο ματς με τη Μακρυκάπα, δεν αγωνίστηκε κόντρα στη Χαλκίδα και σήμερα που επέστρεψε-εξέτισε αποβλήθηκε ξανά.

Τελικά το Καλοχώρι/Παντείχι με πέναλτι του Τσιαμπαλή που σκόραρε για δεύτερη φορά στο 83' έκανε το τελικό 2-2.

Με φορείο αποχώρησε από το γήπεδο ο Βλάχος του ΑΟΚΠ (τις επόμενες ώρες θα γίνει μαγνητική).

Χωρίς αλλαγές τέλειωσε το ματς η Ερέτρια, η οποία στο τέλος έχασε και τον Ρόελ με δεύτερη κίτρινη και έμεινε με 9 παίκτες.

Το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό, καθώς στο πέναλτι του ΑΟΚΠ υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων, με συνέπεια ο διαιτητής Τσάκος να διακόψει για λίγο την αναμέτρηση, ενώ μεγάλη ένταση με τους φίλους της Ερέτριας επικράτησε και στο τέλος του ματς.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ερέτρια η οποία καταδίκασε τα όσα συνέβησαν αναφέροντας: "Το ΔΣ του Απόλλωνα Ερέτριας εκφράζει την δυσαρέσκειά του για την αναστάτωση που προκλήθηκε μεταξύ φιλάθλων και των διαιτητών κατά την αποχώρησή τους από το γήπεδο της Ερέτριας. Η ομάδα μας καταδικάζει τα γεγονότα τα οποία δεν μας αντιπροσωπεύουν. Σε καμία περίπτωση δεν επικροτούμε αυτού του είδους τις συμπεριφορές και μόνο πικρία μας αφήνουν.
Συγχαίρουμε την ομάδα του Καλοχωρίου-Παντειχίου για την προσπάθεια της.
Ευχόμαστε περαστικά στον άτυχο ποδοσφαιριστή της ομάδας του Καλοχωρίου-Παντειχίου Βλάχο Γεώργιο για τον τραυματισμό του και του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους".

Ο προπονητής της ομάδας του Καλοχωρίου/Παντειχίου Τάκης Ακριτίδης είπε μεταξύ άλλων στο egnomi.gr: "Το ματς έγινε σε ένα δύσκολο περιβάλλον και γι' αυτό συγχαίρω τους διαιτητές. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει η νίκη, η ισοπαλία και η ήττα. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Και καμιά ομάδα δεν είναι καταδικασμένη πριν μπει στο γήπεδο για ν' αγωνιστεί. Το Καλοχώρι/Παντείχι είναι μια ομάδα με αρχές. Προσπαθούμε να σωθούμε και παίζουμε κάθε φορά ...στα κόκκινα. Μπορεί να έχουμε χάσει αρκετά παιχνίδια, αλλά παλεύουμε γενναία. Η Ερέτρια πίστεψε ότι έληξε το παιχνίδι στο 2-0 ή ότι θα μεγαλώσει το σκορ. Εμείς μετά το 2-2 θα μπορούσαμε να πάρουμε και τη νίκη".

Ο κόουτς της Ερέτριας Δημήτρης Βαλκάνος ανέφερε στο egnomi.gr: "Υπήρξε μια ένταση με τους φιλάθλους για το λόγο ότι αμφισβητήθηκε έντονα το πέναλτι υπέρ της αντίπαλης ομάδας. Εμείς το είδαμε πιο πολύ επιθετικό φάουλ, ένα τζαρτζάρισμα ήταν, δεν έβαλε χέρια ο παίκτης μου, αλλά αυτή που μετράει είναι η απόφαση του διαιτητή. Πράγματι, αυτή η ένταση που επικράτησε μας στεναχώρησε".

Διαιτησία: Τσάκος, Πριόνας-Ρουμπής.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ (Βαλκάνος): Μίχος, Μορφούλης, Μαρ. Καρλατήρας, Λάμπρος Καρλατήρας, Ρόελ, Βεσέλι, Κανάνι, Λάζρι, Τόρα, Τσαμτσάκης, Ρούσσος.

ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤΕΙΧΙ (Ακριτίδης): Κατσιμήτρος, Ντεγιάννης, Βλάχος (λ.τρ. Χρυσ. Καραμπάς), Κώστας Καραμπάς, Αγγελάκης (Σιγανός), Θοδ. Ντεγιάννης (46' Ερικ), Λέκκας, Αποστόλου, Τσιαμπαλής, Κονόμι, Μπασούκος. 

Επιστροφή