ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ-ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ 1-1: Ισοπαλία σε τρελό ματς - Έπιασε πέναλτι στο τέλος ο Σακκής

ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ-ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ 1-1: Ισοπαλία σε τρελό ματς - Έπιασε πέναλτι στο τέλος ο Σακκής
20 Μαρτίου 2022, 18:23
A+ A-
Εκατέρωθεν φάσεις σε ντέρμπι για γερά νεύρα.

Σε ένα σπουδαίο και ...τρελό ντέρμπι στο γήπεδο της Αμαρύνθου, ο γηπεδούχος Αμαρυνθιακός και ο φιλοξενούμενος Ταμυναϊκός έμειναν στο ισόπαλο 1-1 με ...κερδισμένη τη Χαλκίδα που χαμογελάει με το σημερινό "Χ", μετά το δικό της διπλό στην Αιδηψό.

Ο Ταμυναϊκός προηγήθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα... Στο β' ημίχρονο άγγιξε το 0-2, τελικά ο Αμαρυνθιακός ισοφάρισε, ενώ στο 86' ο γκολκίπερ του Αμαρυνθιακού Σακκής έγινε "ήρωας", καθώς απέκρουσε πέναλτι του Σταματούκου.

Το πρώτο διάστημα του ματς ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τον Αμαρυνθιακό, αλλά δεν κατάφερε να γίνει άκρως επικίνδυνος και να σπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Και στο 18' από μπαλιά του Αναστασίου, ο Σταματούκος βγήκε απέναντι από τον Σακκή, τον πλάσαρε και έκανε το 0-1 για τους Αλιβεριώτες.

Στο 22' ο Π.Λ. Σκριβάνος προσπάθησε από πλάγια να μπει στην περιοχή, ανατράπηκε, με τον ρέφερι να καταλογίζει φάουλ, ενώ οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι.

Στο 23' από κόρνερ του Π.Δ. Σκριβάνου και κεφαλιά του Γ. Πέππα, ο Δήμου του Ταμυναϊκού κατάφερε και έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Στο 28' μετά από ένα "σόλο" του Π.Δ. Σκριβάνου του Αμαρυνθιακού από δεξιά, έκανε τη σέντρα-σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 38' ο Π.Δ. Σκριβάνος εκτέλεσε ένα κόρνερ, οι Ρεπετσάς και Π.Λ. Σκριβάνος πήδηξαν για κεφαλιά, αλλά χωρίς θετική κατάληξη (ίσως αν άφηνε ο ένας τον άλλον, τα πράγματα να ήταν καλύτερα).

Στο β' ημίχρονο και στο 51' από κάθετη του Μώρου, ο Σταματούκος βρέθηκε απέναντι από τον Σακκή, αλλά ο γκολκίπερ του Αμαρυνθιακού πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα.

Στο 58' ο Π.Δ. Σκριβάνος των γηπεδούχων προσπάθησε με μια σέντρα-σουτ να αιφνιδιάσει τον Ζωντό, αλλά ο γκολκίπερ της ομάδας του Αλιβερίου δεν "τσίμπησε" και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 71' χάθηκε τεράστια διπλή φάση για τον Ταμυναϊκό, όταν από κάθετη του Μώρου, ο Σταματούκος έκανε το πλασέ, ο Σακκής απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Μώρο που σούταρε ξανά, αλλά και πάλι ο Σακκής έσωσε την ομάδα του.

Και στο 73' ήρθε η ισοφάριση για τον Αμαρυνθιακό, όταν ο Λέντι Μυρτέζα τροφοδότησε τον Π.Δ. Σκριβάνο και ο δεύτερος με προβολή στην αριστερή γωνία έκανε το 1-1 (στην κεντρική φωτό οι πανηγυρισμοί στην κερκίδα των φίλων του Αμαρυνθιακού).

Στο 86' ο Ταμυναϊκός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να πάρει εκ νέου κεφάλι στο σκορ.

Από σέντρα του Κοτρογιάννη, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ρεπετσά, καταλογίστηκε το πέναλτι, αλλά ο Σακκής έπιασε την εκτέλεση του Σταματούκου από την άσπρη βούλα.

Αμέσως βγήκε στην κόντρα ο Αμαρυνθιακός για το 2-1, αλλά το σουτ του Π.Δ. Σκριβάνου δεν βρήκε δίχτυα.

Και στο 91' ο Σταματούκος για τον Ταμυναϊκό σούταρε από καλή θέση με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Διαιτησία: Λάμπρου, Κωνστάντιος-Δάλλας.

ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ (Μεθενίτης): Σακκής, Παν. Τσούτσης, Ντρέκης (52' Λέντι Μυρτέζα, 90' Θ. Σκριβάνος), Γιωρ. Πέππας, Ρεπετσάς, Σελίμ Μυρτέζα, Δημ. Τσούτσης (75' Πάλλης), Σιαράπης, Π.Λ. Σκριβάνος, Π.Δ. Σκριβάνος, Πετράκης.

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Ντόβολης): Ζωντός, Δήμου, Λ. Πιλάτης, Φωτιάς, Βασ. Καρατζάς, Μαν. Αναστασίου (75' Κοτρογιάννης), Βρέττος, Γ. Ντόβολης (90' Βασ. Αναστασίου), Μπράχα (63' Π. Βογιατζής), Μώρος (90' Κ. Πέππας), Σταματούκος.

Επιστροφή