ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ-ΑΙΔΗΨΟΣ 3-1 (από αναβολή): Αγχώθηκε, αλλά πήρε βαθιά ανάσα

ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ-ΑΙΔΗΨΟΣ 3-1 (από αναβολή): Αγχώθηκε, αλλά πήρε βαθιά ανάσα
23 Μαρτίου 2022, 18:59
A+ A-
Προηγήθηκε η ομάδα της Β. Εύβοιας, έβγαλαν αντίδραση οι Λαμψακιώτες.

Σε δυσχερή βαθμολογική θέση είχε βρεθεί ο Ελλήσποντος, μετά και την ισοπαλία με το Λήλα το περ. Σάββατο, αλλά στο σημερινό εξ αναβολής ματς κόντρα στην Αιδηψό, στο ίδιο γήπεδο (Λάμψακος), μολονότι αγχώθηκε, στο τέλος πήρε βαθιά ανάσα, επικρατώντας της ομάδας της Βόρειας Εύβοιας με 3-1.

Ο Ελλήσποντος είχε δοκάρι με τον Πέτρο Στρατή στο ξεκίνημα, αλλά η Αιδηψός ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στην πρώτη αξιόλογη επέλασή της στα καρέ των κυανόλευκων.

Οι "ροσονέρι" πλαγιοκόπησαν από δεξιά τους γηπεδούχους και ο Γιάννης Κυριακού με κοντινό σουτ έκανε το 0-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Ο Ελλήσποντος προσπάθησε να ανεβάσει στροφές, αλλά ήταν αγχωμένος και μαγκωμένος.

Έγιναν 3 σουτ προς την εστία του Μπιμπάι, τα δύο από τον Κατσίμπρα και ένα από τον Μπινιάκο, αλλά δίχως να ανησυχήσουν ιδιαίτερα τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Στο β' ημίχρονο η Αιδηψός προσπάθησε να διατηρήσει το προβάδισμα, αλλά ο Ελλήσποντος έγινε πιο λειτουργικός, πίεσε την αντίπαλη άμυνα και στο 65' μετά από φάουλ, ο Μπινιάκος με προβολή έκανε το 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν (απ' ότι φάνηκε ζήτησαν ότι η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή), αλλά βοηθός και διαιτητής ...έδειξαν σέντρα.

Στο 75' μετά από ωραία ενέργεια και παράλληλη πάσα του Μπινιάκου, ο Πέτρος Στρατής βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με ιδανικό πλασέ έκανε το 2-1.

Ο Στρατής έβγαλε τη φανέλα και έτρεξε να αφιερώσει το γκολ στον προπονητή του Γιώργο Κρόκο που έδινε οδηγίες έξω από την περίφραξη, λόγω τιμωρίας.

Και στο 88' μπήκε το κερασάκι στην τούρτα, όταν ο Ανέστης σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Γιώργος Αγγελάτος με νέο σουτ έγραψε το τελικό 3-1.

Ηταν ένα δυνατό παιχνίδι και από τις δυο πλευρές, σε ένα λασπωμένο τερέν, με τη νίκη του Ελλήσποντου -με ανατροπή στο β' ημίχρονο- να θεωρείται δίκαιη.

Διαιτησία: Χουλιαράς, Βελέντζας-Καραδήμος.

ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ (Κρόκος): Ερ. Τόρα, Γιαλός (91' Ι. Γίγας), Νάτσης, Γ. Αγγελάτος, Ντούκα, Δ. Μπασινάς, Π. Στρατής (89' Χατζηλάμπρου), Κατσίμπρας, Μπινιάκος, Βαγγ. Ανέστης, Μάλλιαρης.

ΑΙΔΗΨΟΣ (Δημητρίου): Μελ. Μπιμπάι, Φώτου, Καραγκούνης, Γιουκάι, Γάσπαρης, Σούμπασης, Γοργομάτης (82' Δ. Σαββόπουλος), Πλανγκάι (70' Νικ. Αναγνώστου), Κυριακού, Τ. Μπιμπάι, Ιωσήφ (80' Σαββόπουλος). 

Επιστροφή