Ρεκόρ συμμετοχών στο σχολικά πρωταθλήματα σκάκι

Ρεκόρ συμμετοχών στο σχολικά πρωταθλήματα σκάκι
26 Απριλίου 2011, 10:30
A+ A-
Διεξήχθησαν στην Ερέτρια την Μεγάλη Εβδομάδα, με τη συμμετοχή 878 μαθητών!

Όλα τα ρεκόρ έσπασε ο αριθμός των συμμετοχών στην τελική φάση των φετινών Πανελλήνιων Σχολικών Σκακιστικών Πρωταθλημάτων 2011 που διεξήχθησαν στην Ερέτρια με διοργανωτή τη Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος “Παλαμήδης ο Ευβοεύς”.

Συνολικά 878 μαθητές από όλη την Ελλάδα, μαζί με τους συνοδούς και τους προπονητές τους (συνολικά πάνω από 2000 άτομα) βρέθηκαν στην Ερέτρια το τριήμερο 16-18 Απριλίου  και φιλοξενήθηκαν στα ξενοδοχεία της περιοχής.

Η διοργάνωση περιελάμβανε το 23ο Ατομικό Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα, 9ο Πανελλήνιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα καθώς και το 7ο Ανοικτό Σχολικό Κύπελλο. 

Η συμμετοχή υπήρξε πολυπληθής σε όλες τις κατηγορίες (με αποκορύφωμα την ΣΤ’ Δημοτικού που έφθασε τις 106 συμμετοχές) και ο συναγωνισμός έντονος με αποτέλεσμα τα μετάλλια να κριθούν σχεδόν στο σύνολό τους με τη λήξη του τελευταίου γύρου. Διευθυντής Αγώνων ήταν ο Γιώργος Τσουνής ενώ γραμματέας της διοργάνωσης η Νατάσα Μπαράκου με βοηθό την κ. Χριστίνα Ρόκα.

Αγωνιστικά, παρά το μεγάλο αριθμό συμμετοχών, χάρη στην εμπειρία της ομάδας των διαιτητών και ιδιαίτερα του επικεφαλής διαιτητή Μιχάλη Πρεβενιού και του τεχνικού Διευθυντή Κώστα Παπακωνσταντίνου, δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα και οι αγώνες κύλησαν ομαλά ενώ το πρόγραμμα τηρήθηκε χωρίς σημαντικές παρεκκλίσεις.

Την τελετή έναρξης χαιρέτησε ο Αντιδήμαρχος Δημήτης Σέρρας,  εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Θανάση Ζεμπίλη. Οι αγώνες για πρώτη φορά μεταδίδονταν ζωντανά σε δυό γιγαντοοθόνες εγκατεστημένες στο χώρο αναμονής των συνοδών. Την ευθύνη της μετάδοσης είχε ο  Ανέστης Μιχαηλίδης.

Επίσης για πρώτη φορά μοιράστηκαν Αναμνηστικά Διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες με τυπωμένο το όνομα του καθενός με την επιμέλεια του Χρήστου Σταματόπουλου.

Η διοργάνωση έκλεισε με μια εντυπωσιακή τελετή λήξης όπου βραβεύτηκαν με κύπελλα οι τρεις πρώτοι της Γενικής Κατάταξης και τα τρία πρώτα κορίτσια κάθε κατηγορίας (κι όχι μόνο ο πρώτος όπως προέβλεπε η προκήρυξη).

Την τελετή λήξη τίμησαν με την παρουσία τους και έκαναν απονομές στους νικητές, ο Αρχιμανδρίτης Θεαγένης Κόλλιας (Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.Χρυσοστόμου), ο ΒασίληςΘεοδωρίδης (Αντιπρόεδρος ΕΣΟ κ Πρόεδρος Ε.Σ.Σ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης), ο  ΚώσταςΑλεξίου (Μέλος ΔΣ ΕΣΟ κ Εκπρόσωπος Ε.Σ.Σ.Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας), ο Κώστας Κοκόλιας (Μέλος του ΔΣ της ΕΣΣΝΑ), ο Μιχάλης Καλογερής (Πρόεδρος Ε.Σ.Σ.Κρήτης), ο. Γιώργος Ναούμ (Έφορος Αγώνων Ε.Σ.Σ.Κρήτης), ο ΚώσταςΤσαρουχάς (Περιφερειακός προπονητής Ε.Σ.Σ.Κρήτης) ο Δημήτρης Παυλίδης (Πρόεδρος Ε.Σ.Σ. Πελοποννήσου), ο Γιάννης Μήτρου  (Αντιπρόεδρος Ε.Σ.Σ.Θεσ/νίκης-Χαλκιδικής και Γενικός Γραμματέας ΚΕΔ) ο Γιάννης Παπακώστας (Εκπρόσωπος Τ.Ε.Σ.Σ.Αιγαίου) ο Βασίλης Παργινός (Περιφερειακός προπονητής Τ.Ε.Σ.Σ.Δυτικής Ελλάδος), ο GM Γιάννης Παπαϊωάννου, ο GM Χριστόδουλος Μπανίκας, η  Άννα Παυλίδου (Πρόεδρος ΣΑ Χαλκίδος), ο Νίκος Λιάλιας (Έφορος Σχολικού Σκακιού ΕΣΣΝΘΧ), και η Έφη Σαλταμάρα  (Πρόεδρος ΤΕΔ Ε.Σ.Σ.Ν. Αττικής).

Εκ μέρους της ΕΣΟ παραβρέθηκαν οι Γιώργιος Μιχαηλίδης, Παναγιώτης Σκλαβούνος, Χρήστος Πιλάλης, και Μιχάλης Καλοσκάμπης, ο πρόεδρος της ΕΣΣΝΑ κ. Χρήστος Γκορίτσας και πολλοί εκπρόσωποι Σωματείων μεταξύ των οποίων ο κ. Νίκος Ορνιθόπουλος, ο Διεθνής Διαιτητής και πρόεδρος του ΣΟΝ, Φιλαδέλφειας Οδυσσέας Βαζελάκης, ο πρόεδρος της ΠΣ Περιστερίου Αντώνης Μπέλλος, ο πρόεδρος του ΣΟ Καλλιθέας Νίκος Κούρκουλος, ο πρόεδρος του ΣΟ Κορυδαλλού Δημήτριος Κεφάλας, ο Πρόεδρος του ΣΟ Αμφισσας Κώστας Παλάντζας και ο Πρόεδρος της Ευβοϊκής ΕΣ  Παναγιώτης Γιαννούτσος.

Επιστροφή