ΧΑΛΚΙΔΑ: Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την ανάπλαση των οδών Βενιζέλου- 28ης Οκτωβρίου - Αρεθούσης

ΧΑΛΚΙΔΑ: Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την ανάπλαση των οδών Βενιζέλου- 28ης Οκτωβρίου - Αρεθούσης
8 Απριλίου 2022, 19:44
A+ A-
Παρέμβαση συνολικής δαπάνης 6.945.600 ευρώ. Περιλαμβάνει και τη δημιουργία ποδηλατικής διαδρομής.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συναντήθηκε, την Πέμπτη 7 Απριλίου, με την Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και ανακοίνωσε την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση έργου αναμόρφωσης της πόλης της Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού εντάχθηκαν οι πράξεις:

  • «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΟΔ. 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και στον ¶ξονα Προτεραιότητας: «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς». Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 4.848.600€, εκ των οποίων η  επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3.200.000€.
  • «ΒΕΛΤΙΩΣΗ - ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΡΕΘΟΥΣΗΣ (ΚΟΜΒΟΣ “ΔΑΡΙΓΚ” ΕΩΣ ΚΟΜΒΟΣ “ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ”) ΧΑΛΚΙΔΑΣ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και στον ¶ξονα Προτεραιότητας: «Προαγωγή των βιώσιμων μεταφορών και εξάλειψη των σημείων συμφόρησης σε υποδομές βασικών δικτύων». Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 2.097.000€, εκ των οποίων η  επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 800.000€.

Προβλέπονται δαπάνες και για αρχαιολογικές εργασίες, ενώ το υπολειπόμενο ποσό, το οποίο ενδέχεται να απομείνει μετά την έκπτωση που θα προκύψει από τη διαγωνιστική διαδικασία, θα καλυφθεί από τον Δήμο Χαλκιδέων.

Αντικείμενο των έργων είναι η συνολική ανάπλαση του κεντρικού οδικού άξονα Ελ. Βενιζέλου – 28ης Οκτωβρίου - Αρεθούσης ως τον κόμβο Αγίου Στεφάνου και παράλληλα η κατασκευή ποδηλατικής διαδρομής.

Επιστροφή