Παιδεία

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ: Στοίχειωσαν οι κακοτεχνίες

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ: Στοίχειωσαν οι κακοτεχνίες
23 Απριλίου 2022, 13:10
Παραμένει αχούρι με ευθύνη της Περιφέρειας  

 

*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Ευβοϊκή Γνώμη" (15/4/2022)

 

Αθλιες παραμένουν οι συνθήκες στο νεόδμητο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής Σπανού. Στο φινάλε της σχολικής περιόδου δεν έχουν διορθωθεί οι κακοτεχνίες και από τύχη δεν έχουν τραυματιστεί μαθητές και δάσκαλοι.

Η κατασκευή του κτηρίου έγινε με μέριμνα της Περιφέρειας και στοίχισε 1,5 εκατ. ευρώ. Ολοκληρώθηκε με μεγάλη προχειρότητα και το νέο διδακτήριο άνοιξε τις πόρτες του λίγο πριν το πρώτο κουδούνι της χρονιάς.

Όπως έχει γράψει η «Γνώμη», στις τουαλέτες δεν υπάρχουν σιφόνια και τα πλακάκια μπήκαν τσάτρα-πάτρα πάνω στα παλιά, οι μαρμάρινες επιφάνειες δεν τρίφτηκαν και το δάπεδο στο προαύλιο εμφανίζει επικίνδυνες υψομετρικές διαφορές.

Οι πλαστικές τέντες στον πρώτο όροφο κουρελιάστηκαν μέσα σε λίγους μήνες.

 

Η σχολική σεζόν τελειώνει, αλλά οι τουαλέτες παραμένουν χωρίς σιφόνια.

Επιπλέον, δεν υπάρχει πρόσβαση στην ταράτσα, αφού δεν κατασκευάστηκε ασανσέρ ή σκάλα! Οι αστοχίες αποκαλύφθηκαν με το «καλημέρα» της σχολικής σεζόν, όταν προκλήθηκε έκρηξη στο ισόγειο του κτηρίου από βραχυκύκλωμα στο κουδούνι.

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες της δημοτικής συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Βούλας Αμερικάνου, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός δεσμεύτηκε να κάνει διορθωτικές παρεμβάσεις.

Επτά μήνες αργότερα, όμως, δεν έχει γίνει τίποτα. Αντίθετα, η κατάσταση επιδεινώθηκε: Τα μάρμαρα βρόμισαν, οι τέντες στον πρώτο όροφο σκίστηκαν, τα κουφώματα χάλασαν και στο γήπεδο μπάσκετ στο προαύλιο δημιουργήθηκε ένα ...βουναλάκι!

Τα προβλήματα ανέδειξε για άλλη μια φορά η Βούλα Αμερικάνου,  (φωτό) ενώ η Περιφέρεια δεν προχώρησε στην επίσημη παραλαβή του έργου, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει πριν μερικές εβδομάδες.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ