Τα νέα της Αγοράς

Ρωσία: Αποχωρεί η Siemens από την αγορά της χώρας

Ρωσία: Αποχωρεί η Siemens από την αγορά της χώρας
14 Μαΐου 2022, 10:46
Σχεδόν μετά από 170 χρόνια.

Αποσύρεται από την αγορά της Ρωσίας η Siemens λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Την ανακοίνωση έκανε η ίδια η εταιρεία, ενώ έχει ενημερώσει για το θέμα και στους λογαριασμούς της στα social media.

Η ανακοίνωση της Siemens

Στην ανακοίνωσή της η Siemens αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, ότι:

«θα αποχωρήσει από τη ρωσική αγορά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη διακοπή των βιομηχανικών δραστηριοτήτων της και όλων των βιομηχανικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της. Ο οικονομικός αντίκτυπος αυτής της απόφασης θα αναφερθεί στο πλαίσιο της τακτικής δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου σήμερα 12 Μαΐου 2022.

Μετά την έναρξη του πολέμου, η Siemens ανέστειλε όλες τις νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες και τις διεθνείς παραδόσεις στη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Οι εκτεταμένες διεθνείς κυρώσεις, καθώς και τα τρέχοντα και πιθανά αντίμετρα, επηρεάζουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας στη Ρωσία, ιδίως τις υπηρεσίες και τη συντήρηση σιδηροδρόμων».

Στη συνέχεια, υπάρχει και δήλωση του προέδρου της εταιρείας, Ρόλαντ Μπουτς. «Καταδικάζουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία και αποφασίσαμε να διεξάγουμε μια ομαλή διαδικασία για να τερματίσουμε τις βιομηχανικές μας επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Ρωσία.

Η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη, δεδομένης της υποχρέωσής μας να φροντίζουμε τους εργαζομένους μας και τις μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες μας, σε μια αγορά όπου δραστηριοποιούμαστε εδώ και σχεδόν 170 χρόνια», τονίζει.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υποχρεωτικό σε όλα τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος το Βιβλίο Αναφοράς Καπνίσματος

Υποχρεωτικό σε όλα τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος  το Βιβλίο Αναφοράς Καπνίσματος
Τα νέα της Αγοράς
[26/05/2022 - 09:47]

Το Επιμελητήριο Εύβοιας εξέδωσε ανακοίνωση, μετά από τα πρόστιμα των τελευταίων ημερών. ...περισσότερα

ΕΡΕΤΡΙΑ: Ημερίδα για τον αλιευτικό τουρισμό στην Ελλάδα

ΕΡΕΤΡΙΑ: Ημερίδα για τον αλιευτικό τουρισμό στην Ελλάδα
Τα νέα της Αγοράς
[23/05/2022 - 09:19]

Την συνδιοργανώνουν τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης - Τροφίμων και  Τουρισμού. ...περισσότερα

Η Alpha Bank αρωγός στο έργο συλλόγων εθελοντών πυροσβεστών

Η Alpha Bank αρωγός στο έργο συλλόγων εθελοντών πυροσβεστών
Τα νέα της Αγοράς
[20/05/2022 - 16:11]

Δωρεά Πυροσβεστικού οχήματος από την Alpha Bank στους Συλλόγους Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας & Διάσωσης Προκοπίου και Καρύστου Ευβοίας. ...περισσότερα