Συνάντηση του Σπύρου Πνευματικού με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη

Συνάντηση του Σπύρου Πνευματικού με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη
14 Μαΐου 2022, 20:18
A+ A-
Δείτε ποιοι άλλοι ήτα παρόντες στη συνάντηση και τι συζητήθηκε για έργα στην περιοχή της Καρυστίας.

H χρηματοδότηση κατασκευής του νέου Επιβατικού Λιμένα Μαρμαρίου και της μελέτης κατασκευής του Λιμένα Αλμυροποτάμου αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης, που είχε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελου Κυριαζόπουλου και του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη.

Επίσης, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου Άλκης Βόσσος και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αλμυροποτάμου Χρήστος Γκότσης.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου του κ. Πνευματικού αναφέρονται τα εξής:

"Ο βουλευτής αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν από την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων, τα οποία θα  οδηγήσουν στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Καρυστίας και θα συμβάλλουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας σε μία περίοδο όπου οι κάτοικοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης.

Και τα δύο έργα, όπως και αυτό της μεταφοράς του Επιβατικού – Εμπορικού Λιμένα Νέων Στύρων στο νέο αλιευτικό καταφύγιο θα προωθήσουν την τουριστική ανάπτυξη, καθώς η δημιουργία μαρίνων και κατάλληλων λιμενικών εγκαταστάσεων θα προσελκύσει σκάφη αναψυχής στην ευρύτερη περιοχή, από τη στιγμή που θα υπάρχει οργανωμένος χώρος για την εξυπηρέτησή τους.

Τέλος, όσον αφορά στο ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καρύστου με Άνδρο, Τήνο, Σύρο, που είχε διακοπεί, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια."

Επιστροφή