Πολιτική

Λάλησε κι άλλο ...κοκόρι για το δρόμο!

Λάλησε κι άλλο ...κοκόρι για το δρόμο!
2 Μαΐου 2011, 11:44
Επιστολή του Σταμάτη Γκάβαλη στον Περιφερειάρχη.

Μετά από κάμποσο καιρό "σιωπής" δραστηριοποιήθηκε ( με καθυστέρηση είναι αλήθεια) ο περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σταμάτης Γκάβαλης, ο οποίος έστειλε επιστολή στον Περιφερειάρχη και τον ρωτάει τι μέτρα θα πάρει για να μην προκληθούν νέα ατυχήματα στο Στόμιο Οξυλίθου.

Πρόκειται για άλλο ένα ...κοκόρι (δείτε εδώ τα υπόλοιπα), που λαλάει για το συγκεκριμένο θέμα.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το εξής:

"Αξιότιμε Κύριε Περιφερειάρχα,

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2011 συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα : «Αντιμετώπιση Καταπτώσεων- Κατολισθήσεων επί της Επαρχιακής οδού Στόμιο- Διασταύρωση με επαρχιακή οδό 8 (Οξύλινθος- Πλατάνα)».

Παρά την πίεση μας για άμεση παρέμβαση (με βάση την εγκεκριμένη μελέτη του ΥΠΕΧΩΔΕ) στο τμήμα της οδού που είναι έντονα τα φαινόμενα των κατολισθήσεων, η απόφαση σας ως πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν διαφορετική. Αυτό σημαίνει ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο δρόμος θα βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης επικινδυνότητας ως προς την διέλευση του.

Κατά την διαδικασία της συζήτησης οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας και ο Αντιπεριφερειάρχης Κος Θανάσης Μπουραντάς  δήλωσαν ξεκάθαρα ότι: «για τις τεχνικές υπηρεσίες ο δρόμος θεωρείται κλειστός» δηλαδή μη προσπελάσιμος. Το ίδιο προκύπτει και από σχετικό έγγραφο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας προς το Α.Τ. Κύμης.

Με το δεδομένο ότι τα φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο σημείο δεν λειτουργούν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και ότι οι τοπικές αστυνομικές αρχές δηλώνουν αδυναμία επιτήρησης της διέλευσης στο προαναφερόμενο δρόμο, παρακαλούμε:

Να μας ενημερώσετε για τα μέτρα που έχουν ληφθεί ή προτίθεστε να λάβετε ώστε να μην προκληθούν εκ νέου ατυχήματα που θα μπορούσαν να κοστίσουν ακόμα και την ζωή σε συνανθρώπους μας."

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ