ΤΡΙΑΔΑ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ: Μαλλιά-κουβάρια έγιναν δήμος και εθελοντές για τον καθαρισμό

ΤΡΙΑΔΑ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ: Μαλλιά-κουβάρια έγιναν δήμος και εθελοντές για τον καθαρισμό
22 Μαΐου 2022, 09:00
A+ A-
Στην αυλή του Κριεζωτειου.  

 

*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Ευβοϊκή Γνώμη" (13/4/2022)

 

Ο κακός χαμός έγινε στην αυλή του Κριεζώτειου στην Τριάδα Μεσσαπίων, όταν σύλλογοι της περιοχής επιχείρησαν να καθαρίσουν τα παρτέρια από τα ξερόχορτα. Ο δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς απαίτησε από όλους να αποχωρήσουν υποστηρίζοντας ότι προσπαθούν να εκθέσουν το δήμο. 

Ο εθελοντικός καθαρισμός είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 4 Μαΐου. Συμμετείχαν ο Αγροτικός και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Τριάδας, σε συνεργασία με την πρόεδρο της κοινότητας Βάσω Σαρρή, η οποία είχε τα κλειδιά και άνοιξε την πόρτα στους εθελοντές για να καθαρίσουν.

«Την ώρα που είχαμε ξεκινήσει τον καθαρισμό, πήρε τηλέφωνο ο δήμαρχος την πρόεδρο και της είπε να αποχωρήσουμε όλοι, γιατί εκθέτουμε το δήμο. Είπε, μάλιστα, να του παραδώσει και τα κλειδιά» δήλωσε στη «Γνώμη» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βαγγέλης Ρουμπής (φωτό) και πρόσθεσε: 

«Καθαρίσαμε μόνο ένα παρτέρι. Τα υπόλοιπα δεν προλάβαμε.Το Κριεζώτειο δεν ανήκει στον Ψαθά, αλλά στους κατοίκους της Τριάδας. Ένα μήνα παρακαλούσαμε το δήμο να στείλει συνεργείο να κόψει τα χόρτα και αδιαφορούσαν». 

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Ψαθάς είπε στη «Γνώμη» ότι όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο μικροπολιτικής για να εκτεθεί ο δήμος. «Είχαμε προγραμματίσει καθαρισμό την Πέμπτη και την Παρασκευή. Πήγαν μία μέρα νωρίτερα να καθαρίσουν για να μας εκθέσουν» σημείωσε ο δήμαρχος. 

Ωστόσο, οι κάτοικοι επιμένουν ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση από το δήμο για την έλευση του συνεργείου καθαρισμού την επόμενη μέρα της εθελοντικής δράσης. Πιστεύουν ότι η κίνησή τους αφύπνισε το δήμαρχο και έστειλε εσπευσμένα το συνεργείο την επόμενη μέρα να κόψει τα χόρτα στο Κριεζώτειο. 

«Έστω και έτσι τουλάχιστον ο χώρος καθαρίστηκε. Είχαν εγκαταλείψει το Κριεζώτειο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα παιδιά μας που πηγαίνουν ακριβώς δίπλα και μαθαίνουν παραδοσιακούς χορούς. Η αυλή του κτηρίου είχε γίνει ζούγκλα» κατέληξε ο Βαγγέλης Ρουμπής. 

Επιστροφή