Κοινωνία

ΧΑΛΚΙΔΑ: Ωραία τα μεγαλόπνοα σχέδια, αλλά τα παρτέρια θέλουν κούρεμα

ΧΑΛΚΙΔΑ: Ωραία τα μεγαλόπνοα σχέδια, αλλά τα παρτέρια θέλουν κούρεμα
20 Μαΐου 2022, 19:31
Επισκέπτης του egnomi.gr επισημαίνει ότι ο Δήμος δεν ασχολείται με απλά θέματα της καθημερινότητας

Μία επιστολή επισκέπτη του egnomi.gr (τα πλήρη στοιχεία του είναι γνωστά στο σάιτ) έρχεται με απλό και άμεσο τρόπο να επισημάνει το μεγάλο πρόβλημα της Δημοτικής Αρχής Βάκα, στο Δήμο Χαλκιδέων, που είναι η παραμέληση των θεμάτων καθημερινότητας της Χαλκίδας και των υπόλοιπων δημοτικών ενοτήτων.

Ο άνθρωπος λέει με απλά λόγια ότι "Καλές οι μακέτες και τα μεγαλόπνοα σχέδια, αλλά τα παρτέρια θέλουν κούρεμα, οι διαγραμμίσεις των πεζών θέλουν βάψιμο κλπ".

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το θέμα ελήφθησαν από το egnomi.gr το πρωί της Παρασκευής 20 Μαΐου, στα παρτέρια της Σουβάλας και πιστοποιούν όσα αναφέρονται στην επιστολή, στην οποία αναγράφονται τα εξής: 

" Είμαι κάτοικος Σουβάλας και ιδιοκτήτης σκύλου. Θα ήθελα να εκφράσω τα παράπονά μου για το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου.

Καθημερινά και λόγω έλλειψης ανάλογου χώρου (όπως σε άλλες ελληνικές πόλεις και ας ελπίσουμε ο νέος νόμος να υποχρεώσει και τη Χαλκίδα να φτιάξει) βγάζω βόλτα το σκύλο μου στην παραλία.

Δεν γίνεται να τάζουν μακέτες και μεγαλόπνοα σχέδια με πάρκα και γήπεδα, όταν δεν είναι σε θέση να συντηρήσουν τα ήδη υπάρχοντα. Και τι εννοώ;

 Αν περάσετε μια βόλτα από τα παρτέρια και την παραλία της περιοχής θα αντιληφθείτε τον που θεριεύει όλο και περισσότερο καθημερινά. Και όχι μόνο δεν το κουρεύουν αλλά συνεχίζουν και να το ποτίζουν, χωρίς κανένα έλεγχο.

Λυπάμαι τους γονείς με τα παιδιά που πλησιάζουν στο χώρο, καθόσον όλοι ξέρουμε τους κινδύνους από ψύλλους κλπ.. Σε τι εξυπηρετεί όλος εκείνος ο παραμελημένος χώρος, κάτω από το Κόκκινο Σπίτι, όπου κάθε βράδυ, ειδικά αυτήν την περίοδο γεμίζει με όλο και περισσότερα σκουπίδια, τα οποία φυσικά δεν μαζεύει κανείς από την καθαριότητα.

Κάντε επιτέλους κάτι. Αξιοποιείστε και φροντίστε κάθε σπιθαμή του Δήμου, αν θέλετε τουρισμό και προβολή. Γιατί Χαλκίδα δεν είναι μόνο ο δρόμος μπροστά από τις καφετέριες.

Υ.Γ. Ας βάψουν και ας επισημάνουν επιτέλους και τις διαβάσεις πριν σκοτωθεί κάποιος…"