ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ: Ο τρίτος αντίπαλος του ΑΟΧ την Κυριακή

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ: Ο τρίτος αντίπαλος του ΑΟΧ την Κυριακή
21 Μαΐου 2022, 10:05
A+ A-
Το προφίλ του πρωταθλητή Φωκίδας

 

Ο ΑΟ Χαλκίς, μετά το ρεπό του, αντιμετωπίζει στο Στάδιο Χαλκίδας την Κυριακή (22/5, ώρα 5) τον πρωταθλητή της Φωκίδας Απόλλωνα Ευπαλίου, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής των αγώνων μπαράζ για την άνοδο στη Γ' Εθνική.

Τα άλλα ματς της ημέρας είναι Κυπάρισσος-Μοσχάτο (Δημοτικό  Αντίκυρας) και Αίολος-Παναργειακός (Δημοτικό Καρπενησίου), ενώ ρεπό έχει ο Τενεάτης Αθικίων.

O Απόλλων Ευπαλίου στην πρεμιέρα των αγώνων είχε ρεπό και στη συνέχεια πέτυχε δυο νίκες εντός έδρας. Αρχικά κέρδισε τον Τενεάτη Αθικίων με 2-1 (σκόρερ ο Φλέγγας και ο Παπανδρέου) και μετά επιβλήθηκε -με το ίδιο σκορ- και του Κυπάρισσου, ο οποίος προηγήθηκε στο σκορ, αλλά δυο γκολ από τους Παπανδρέου και Θεοχάρη έφεραν την ανατροπή για την ομάδα της Δωρίδας.

 

Ο αντίπαλος του ΑΟΧ ιδρύθηκε το 1989. Είναι ένα αρκετά νοικοκυρεμένο σωματείο που έπαιξε πρόσφατα στη Γ’ Εθνική την περίοδο 2019-20, τότε που το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω covid. Υποβιβάστηκε (ήταν προτελευταίος στη βαθμολογία) και με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, έκανε προέλαση στο τοπικό κατακτώντας την πρώτη θέση. Πέτυχε 88 γκολ και δέχθηκε μόνο 4. Ακόμη, αναδείχθηκε και κυπελλούχος στην ΕΠΣΦ.

Ο πρωταθλητής Φωκίδας έχασε βαθμούς μόνο από τον Αμφισσαϊκό με τον οποίο ήρθαν ισόπαλοι, ενώ με τον δεύτερο στη βαθμολογία Αστέρα Ιτέας κέρδισε και τις δυο φορές (5-0 και 3-0). Να σημειώσουμε ακόμη, ότι το πρωτάθλημα έγινε με μόλις 9 ομάδες που αποτελούν αυτή τη στιγμή τις μόνες ενεργές στο νομό της Φωκίδας (δεν υπάρχει πρωτάθλημα Β' κατηγορίας και φυσικά ούτε Γ') και επίσης ότι ο πάλαι ποτέ ισχυρός Φωκικός δεν κατέβηκε ν' αγωνιστεί, ενώ είχε δηλώσει συμμετοχή.

Η τοπική ΕΠΣ, πάντως, παρά το  μικρό αριθμό των ομάδων είχε στους όρους της προκήρυξης του πρωταθλήματος, την υποχρεωτική συμμετοχή δύο παικτών κάτω των 20 ετών.

Ο Απόλλων έχει έδρα το γήπεδο Μαλαμάτων, που απέχει 7 χλμ. από το Ευπάλιο και είναι χαρακτηριστικό ότι τη σεζόν που ο αγωνίστηκε στη Δ’ Εθνική για πρώτη φορά (2009-2010) δεν είχε γήπεδο και έπαιζε σαν γηπεδούχος σε άλλο νομό και συγκεκριμένα σε γήπεδα της Αιτωλοακαρνανίας (Αντίρριο, Μεσολόγγι, Αιτωλικό).

Εκπροσωπεί ένα κεφαλοχώρι της Δωρίδας, 800 περίπου κατοίκων, το Ευπάλιο, που είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου δήμου κι έχει συνολικά 6.200 κατοίκους. Χρώματα του είναι το μπλε και άσπρο με σήμα το πλατανόφυλλο, αφού η  περιοχή έχει ποτάμια και πολλά πλατάνια.

Προπονητής της ομάδας από τον Ιούνιο του 2020 είναι ο Νίκος Κόκκινος που έχει κάτσει και στον πάγκο του Φωκικού όταν αγωνιζόταν στη Γ' Εθνική πριν 4 χρόνια, ενώ πολύ παλιότερα είχε διατελέσει μόνιμος σκάουτερ του Γιάννη Κυράστα στον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια ήταν προπονητής σε αρκετές ομάδες της Α' και Β' Αθηνών.

Από τους παίκτες του Απόλλωνα ο επιθετικός Γιώργος Φλέγγας αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 26 γκολ, ενώ με εμπειρίες από ανώτερες κατηγορίες έχουν ο Γιώργος Ανδρεόπουλος, ο Γιώργος Θεοχάρης, ο Μπάμπης Παπανδρέου που αποκτήθηκε το Γενάρη και ο αμυντικός Νίκος Θωμόπουλος.

Επιστροφή