ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ-ΠΑΟΚ 1-1: Το όνειρο έμεινε μισό...

ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ-ΠΑΟΚ 1-1: Το όνειρο έμεινε μισό...
22 Μαΐου 2022, 21:04
A+ A-
Οι Αβαντίδες ισοφάρισαν σε κομβικό σημείο, αλλά δεν πέτυχαν τη μεγάλη ανατροπή.

Μόνο νίκη ήθελαν οι Αβαντίδες Χαλκίδας κόντρα στον ΠΑΟΚ για να τον ρίξουν από το θρόνο του μόνιμου πρωταθλητή και να ονειρευτούν τίτλο και τ' αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το όνειρο έμεινε μισό.

Στο Ενωσιακό γήπεδο στο Πέι Δοκού, Αβαντίδες και ΠΑΟΚ έμειναν στο ισόπαλο 1-1 και έτσι, ο Δικέφαλος του Βορρά διατήρησε το +3 στην ειδική βαθμολογία, μια αγωνιστική πριν το φινάλε (ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία) και στέφθηκε για 17η φορά πρωταθλητής Ελλάδας.

Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν συναρπαστικό, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή στο πρώτο ημίχρονο και να ανοίγει το σκορ με ένα εντυπωσιακό γκολ της Ακίντα, η οποία άδειασε την προσωπική της αντίπαλο από δεξιά και με εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στο απέναντι παραθυράκι για το 0-1.

Οι Αβαντίδες όμως, όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω, αλλά πήραν και τα ηνία μετά το γκολ του ΠΑΟΚ στο 32'.

Η ομάδα της Χαλκίδας έχασε δυο σημαντικές φάσεις με την Κοκοτσάκη, αλλά η "τρίτη" απειλή ήταν και η ...φαρμακερή για τις Θεσσαλονικιές.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ της Άκσα στο 44', η Μακρή με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-1, με το Ενωσιακό να παίρνει φωτιά από τα καπνογόνα των φίλων των γηπεδούχων.

Στο β' ημίχρονο οι Αβαντίδες πλησίασαν στο 2-1 με αξιώσεις δυο φορές, την πρώτη σε κεφαλιά της Μελισσού από στημένη μπάλα που πέρασε άουτ και τη δεύτερη σε σουτ της Άκσα, όπου κατέβασε τα ρολά η γκολκίπερ του ΠΑΟΚ Μπάτερφιλντ.

Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε μόνο μια φάση στο φινάλε, όταν η Γιαννακούλη πετάχτηκε εντυπωσιακά σε επικίνδυνο σουτ "ασπρόμαυρης" και έδιωξε σε κόρνερ με το ένα χέρι.

Οι Αβαντίδες είχαν τρεξίματα, πάθος και τσαγανό, αμυντικά ήταν πολύ καλές και συγκεντρωμένες, περιόρισαν τον "βασιλιά" του γυναικείου ποδοσφαίρου και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικές και ...θαρραλέες στην μεταφορά της μπάλας στο τελευταίο τρίτο, ίσως τώρα να πετούσαν στα αστέρια...

ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Γιαννακούλη, Τζαφέρη, Νεοφύτου, Μελισσού, Πύθουλα, Πλυτά, Μακρή, Κοκοτσάκη, Κατοπώδη, Άκσα, Παχάκη, Πρίφτη.

ΠΑΟΚ: Μπάτερφιλντ, Σμιλίκοβιτς, Δοϊρανλή, Γιαννακά, Μήτκου, Ακίντα, Γιοβάνη, Χαλατσογιάννη, Μπασούρη, Σιδηροπούλου, Μπαξαβάνου.

Επιστροφή