Κους-κους & σχόλια

Πρωτομαγιά στη Χαλκίδα

1 Μαΐου 2011, 07:30
Τα κορίτσια θα γιορτάσουν στην πόλη, όπως και οι περισσότεροι. Διάβαστε τι μας είπαν.

Κυριακή έπεσε φέτος η εργατική Πρωτομαγιά και χάλασε τα σχέδια όσων επιθυμούσαν να κάνουν μια μικρή εκδρομούλα. Αν και η μέρα έχει καθιερωθεί για τον εορτασμό των εργατικών δικαιωμάτων, γιορτάζεται ως αργία και όχι ως απεργία, όπως φωνάζουν οι συνδικαλιστές.

Εν έτει 2011, θες λίγο η κρίση, θες ότι είμαστε μια εβδομάδα μετά τις γιορτές του Πάσχα, θες ότι η Κυριακή είναι ούτως ή άλλως αργιά, όλα αυτά μαζί οδήγησαν τους περισσότερους να παραμείνουν εντός των τοιχών αναβάλλοντας τις εξορμήσεις για την επόμενη φορά.

Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι που θα πιάσουν το Μάη στην εξοχή μυρίζοντας λίγο άνοιξη, μιας και η σημερινή μέρα -ας μην ξεχνάμε ότι- συμβολίζει και την ανθοφορία. Για να δούμε τι μας δήλωσαν αυτοί που θα φύγουν κι αυτοί που θα...μείνουν.

Στα Έρια, στους Καθενούς,θα βρεθούν ο Δημήτρης Χαλούλιας με τη σύζυγό του Μαρία Λουκοπούλου και τα δύο πανέμορφα παιδάκια τους, Ζήσης και Ηλιάνα. "Θα περάσουμε μια βόλτα από την εκκλησία και θα ξεκουραστούμε στο πράσινο τοπίο φτιάχνοντας το μαγιάτικο στεφάνι μας" μας είπαν. Οικογενειακές καταστάσεις.

Ωραίο, εαρινό στιλάκι για την Βέρα Κοντού, η οποία, όμως, προτιμά διαχρονικά να μένει στη Χαλκίδα την ημέρα της Πρωτομαγιάς. "Δεν θα πάω πουθενά, παρά μόνο για καφεδάκι όπως πάντα άλλωστε" δήλωσε φορτωμένη με τα ψώνια της.

Η κρίση "έφαγε" την Πρωτομαγιάτικη εκδρομή για τον Μάκη Λουκουκίδη και τον Γιάννη Παναγιώτου. Τα δύο φιλαράκια το είπαν ξεκάθαρα: "Χαλκίδα θα κάτσουμε, δεν είναι και περίοδος για έξοδα τώρα". Αυτό είναι το μόνο σίγουρο...

Φίλες κολλητές η Ισμήνη Γιαννάκη και η Κατερίνα Κωστή πέρασαν μαζί το Πάσχα στο χωριό και αυτό τους...αρκεί. "Μαζί θα είμαστε και την Πρωτομαγιά, αλλά θα παραμείνουμε στη Χαλκίδα. Τις κάναμε τις διακοπές μας και μας...αρκούν" λένε και οι δύο.

Αντίθετα από όσους επιμένουν ...Χαλκιδέικα, η Τζένη Βασιλείου θα φύγει από την πόλη, αλλά θα πάει σε άλλη πόλη και όχι σε κάποια εξοχή. "Οικογενειακές υποχρεώσεις με καλούν στην Αθήνα, αν και πέρυσι πέρασα μια αξέχαστη Πρωτομαγιά στη Χαλκιδική" εξηγεί η κυρία Βασιλείου.