Κοινωνία

ΚΕΡΑΣΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Θεία λειτουργία στο εξωκκλήσι των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

ΚΕΡΑΣΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Θεία λειτουργία στο εξωκκλήσι των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης
25 Μαΐου 2022, 10:55
Είχε καεί τον περασμένο Αύγουστο και ανοικοδομήθηκε.

Στην πυρόπληκτη Ενορία της Κερασιάς Βορείου Ευβοίας γιορτάστηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση η γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο ομώνυμο Εξωκκλήσιο, στον ορεινό όγκο της Αρχιερατικής Περιφέρειας Νηλέως.

Το Εξωκκλήσιο, κτισμένο αρχικά το 1887,  είχε σχεδόν καταστραφεί από την πύρινη λαίλαπα του Αυγούστου, ενώ άμεσα συγκέντρωσε το ενδιαφέρον και την γενναιοδωρία πολλών Χριστιανών  από κάθε μέρος της Πατρίδας μας αλλά και του εξωτερικού.

Το Σάββατο 21 Μαΐου τελέστηκε με πολύ συγκίνηση η πρώτη, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του  Ιεροκήρυκα Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνού Μάκρα, με συλλειτουργό τον οικείο Εφημέριο π. Ευάγγελο Αποστόλου.

Με το πέρας της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας δόθηκαν σε όλους αναμνηστικές ευλογίες  και "πανηγυριώτικο φαγητό",  ενώ στους απογόνους της οικογενείας Κομποθανάση, των κτητόρων του Εξωκκλησίου, οι οποίοι πρωτοστάτησαν για την ανοικοδόμησή του, δωρήθηκε από τον π. Δαμασκηνό ιερά εικόνα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου, προς ευλογία και ανάμνηση των προσφορών και προσπαθειών τους.

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ