ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ-ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 1-1: Ταξίδεψε στον Ισθμό για το διπλό και τελικά πήρε ένα βαθμό

ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ-ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 1-1: Ταξίδεψε στον Ισθμό για το διπλό και τελικά πήρε ένα βαθμό
25 Μαΐου 2022, 19:08
A+ A-
Ο Λούκας το γκολ της ισοφάρισης.

O AO Χαλκίς ταξίδεψε στον Ισθμό για να πάρει το διπλό κόντρα στον Τενεάτη Αθικίων, αλλά επιστρέφει στη βάση του από το Στάδιο Κορίνθου με τον ένα βαθμό. Το "Χ" δεν είναι το ιδανικό, αλλά έστω και ο ένας βαθμός στο τέλος μπορεί να αποδειχθεί χρυσός. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα της Χαλκίδας παίζει με τη "φωτιά", με την ελπίδα να μην καεί, αφού την ερχόμενη Κυριακή έχει να αγωνιστεί στον Πειραιά με το Μοσχάτο.

Ο ΑΟΧ ξεκίνησε με τον Τρεπεκλή στο αρχικό σχήμα, οι Μαστροκώστας και Γκιόκας ήταν οι άλλοι δύο της επιθετικής τριπλέτας (σ.σ. ο Μαστροκώστας σε έναν πιο επιτελικό ρόλο), στα χαφ αγωνίστηκαν οι Σπυράκης, Ζουλιώτης και Χαλιώτης, ακραίοι μπακ οι Τσατσαρώνης και Κολιόπουλος και στόπερ ο Ι. Αθ. Τσολάκος μαζί με τον Γεωργίου (ο Τσολάκος τζούνιορ είναι τιμωρημένος, αφού δέχθηκε κόκκινη κάρτα στον αγώνα με το Ευπάλιο).

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Φαλαγγίτης, ο οποίος στο 11' μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του.

Οι γηπεδούχοι έφυγαν στην κόντρα με τον Λέκκα, ο οποίος πέρασε και τον γκολκίπερ του ΑΟΧ και πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-0.

Ο ΑΟΧ ήταν νωθρός στο ξεκίνημα, δεν μπήκε στο ματς με το μαχαίρι στα δόντια και προσπάθησε να αντιδράσει μετά το γκολ του Τενεάτη.

Ειδικότερα, από το 20' και έπειτα ο ΑΟΧ πήρε τα ηνία και έκλεισε στο μισό γήπεδο τον Τενεάτη, με τους Κορίνθιους να προσπαθούν να χτυπήσουν στην κόντρα επίθεση.

Στο 20' ο γκολκίπερ του Τενεάτη απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα κεφαλιά του Τρεπεκλή στο "παραθυράκι" της εστίας του και λίγο αργότερα ο ΑΟΧ απείλησε και με σέντρα σουτ του Κολιόπουλου, χωρίς να καταφέρει να φέρει το ματς στα ίσια.

Άλλη μια μεγάλη φάση πέταξε στα σκουπίδια ο ΑΟΧ και με τον Μαστροκώστα, ο οποίος δεν μπόρεσε από το ύψος της μικρής περιοχής να εκμεταλλευτεί παράλληλη πάσα και με πλασέ (ήταν κακό το τελείωμα) να παραβιάσει την αντίπαλη εστία.

Ετσι, η Χαλκίδα υποχρεώθηκε να πάει στα αποδυτήρια με το εις βάρος της 1-0. 

Με την έναρξη του β' ημιχρόνου ο Πέτρος Ζουρούδης έριξε στη μάχη τους Μάριο Καραχάλιο και Κώστα Σπανό (στη θέση των Σπυράκη και Μαστροκώστα) για να πιέσει ακόμη περισσότερο τους πρωταθλητές Κορινθίας.  

Με τη συμπλήρωση 50 λεπτών στην αναμέτρηση ο ΑΟΧ φώναξε έντονα για πέναλτι, όταν η μπάλα χτύπησε σε χέρι αντιπάλου, αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε την άσπρη βούλα και διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στη συνέχεια στον αγωνιστικό χώρο μπήκε και ο Ηλίας Λούκας (φωτό). Ο ΑΟΧ είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει με συνδυαστικό ποδόσφαιρο την αντίπαλη άμυνα.

Τελικά, στο 80' ο Ηλίας Λούκας πέτυχε το πολυπόθητο γκολ και ισοφάρισε σε 1-1, μετά από αναμπουμπούλα στην αντίπαλη περιοχή. Ο Λούκας εκμεταλλεύτηκε το μπέρδεμα στα καρέ του Τενεάτη και με κοντινό σουτ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Ενα γκολ που του το ...χρώσταγε η μπάλα, από εκείνη την αλησμόνητη ευκαιρία που είχε χάσει στο Καρπενήσι, στην πρεμιέρα, κόντρα στον Αίολο.

Ο ΑΟΧ προσπάθησε να γυρίσει τούμπα το ματς, με τον Κολιόπουλο να ξεχωρίζει και να δίνει ώθηση στον ΑΟΧ όταν αποφάσιζε να ανέβει ψηλά, αλλά τελικά το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Ένα αποτέλεσμα που δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αλλά τουλάχιστον διατηρεί τον ΑΟΧ ζωντανό και στην τριάδα της ανόδου, έχοντας την Κυριακή να ταξιδέψει στο πρωτοπόρο Μοσχάτο, ενώ την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται στο Στάδιο Χαλκίδας τον Παναργειακό, πιθανόν σε ένα ματς ...ζωής και θανάτου, όπου θα κρίνεται η άνοδος και για τις δύο ομάδες.

Ο ΑΟΧ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, αλλά πλήρωσε μια στιγμή αδράνειας. Μετά, για 80 λεπτά κυριάρχησε, αλλά του έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, ένα πρόβλημα που τον ...κυνηγάει από την αρχή της σεζόν.

Για τον ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ αγωνίστηκαν οι: Φαλαγγίτης, Γεωργίου, Ι.Αθ. Τσολάκος, Κολιόπουλος, Τσατσαρώνης, Σπυράκης (46' Καραχάλιος), Ζουλιώτης, Χαλιώτης (65' Λούκας), Τρεπεκλής, Μαστροκώστας (46' Σπανός), Γκιόκας.

Επιστροφή