Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Πρόγραμμα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των μαθητών του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Πρόγραμμα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των μαθητών του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας
26 Μαΐου 2022, 15:34
Από στελέχη του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας AE.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των μαθητών, την Τρίτη 24 Μαΐου, μαθητές του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας συμμετείχαν στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας AE με στόχο την προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, 102 μαθητές της Α’ τάξης συμμετείχαν με ενδιαφέρον στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο παρουσίασης πρακτικών προστασίας του περιβάλλοντος και ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων όπως είναι η επαναχρησιμοποίηση, η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση των υλικών, η διαλογή στην πηγή κ.ά.

Επίσης, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή, μέσω του βιωματικού τρόπου που προσφέρει το θεατρικό παιχνίδι, με δύσκολες έννοιες όπως είναι οι Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και με διάφορα περιβαλλοντικά προβλήματα (π.χ. λιώσιμο των πάγων, μόλυνση των υδάτων κ.ά.).

Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στο θεατρικό παιχνίδι με ιδιαίτερο ενθουσιασμό αλλά και με προβληματισμό για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που απειλούν τον πλανήτη ενώ ταυτόχρονα πρότειναν εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπισή τους και μας παρουσίασαν τη δική τους οπτική μέσα από τις ιστορίες που δημιούργησαν και δραματοποίησαν.  

Παράλληλα, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος από τους «μελλοντικούς πολίτες» που είναι οι μαθητές

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Αλιβέρι

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Αλιβέρι
Περιβάλλον
[28/06/2022 - 19:04]

Εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπρησμού ...περισσότερα

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε κεντρική και νότια Εύβοια την Τετάρτη

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε κεντρική και νότια Εύβοια την Τετάρτη
Περιβάλλον
[28/06/2022 - 16:20]

Οδηγίες στους πολίτες να αποφύγουν δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά. ...περισσότερα