Υποχρεωτικό σε όλα τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος το Βιβλίο Αναφοράς Καπνίσματος

Υποχρεωτικό σε όλα τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος  το Βιβλίο Αναφοράς Καπνίσματος
26 Μαΐου 2022, 09:47
A+ A-
Το Επιμελητήριο Εύβοιας εξέδωσε ανακοίνωση, μετά από τα πρόστιμα των τελευταίων ημερών.

Πολλά πρόστιμα επιβάλλονται τις τελευταίες μέρες σε καταστήματα της Στερεάς Ελλάδας, για παράβαση του αντικαπνιστικού νόμου και το Επιμελητήριο Εύβοια εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής:

"Το Επιμελητήριο Εύβοιας στα πλαίσια της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, ενημερώνει τους επαγγελματίες Καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος ότι οφείλουν να τηρούν στην επιχείρηση τους “Βιβλίο Αναφοράς (Καπνίσματος) σύμφωνα με το ν. 3868/2010 και το ν. 4633/2019. 

Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.) θεωρούνται αυτά στα οποία γίνεται παρασκευή, συσκευασία, διάθεση σε πελάτες (όρθιους, καθιστούς, περαστικούς), αποθήκευση, διανομή, εγκατάσταση και τροφοδοσία αυτόματων μηχανημάτων φαγητών, τροφίμων γλυκισμάτων και ποτών.

Επίσης Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.) θεωρούνται επιχειρήσεις οι οποίες παρέχουν Υπηρεσίες Υγειονομικού Ενδιαφέροντος μέσω των οποίων μπορούν να επηρεάσουν τη Δημόσια Υγεία όπως κομμωτήρια, γυμναστήρια κ.λπ. 

Η παράβαση βεβαιώνεται σε «Βιβλίο Αναφοράς του ν. 3868/2010 και 4633/2019», το οποίο οφείλει να προμηθευτεί και να τηρεί ο υπόχρεος. Πρόκειται για κοινό 100φυλλο βιβλίο αναφορών με χοντρό εξώφυλλο και με αριθμημένες σελίδες, ριγέ, μεγέθους Α4, θεωρημένο από την αδειοδοτούσα αρχή, το οποίο θα  πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις που περιγράφονται στο αρθρο 3 παρ.2 της υπ. απ. Δ2β/Γ.Π. οικ.80727/15-11-2019 ΚΥΑ." 

Επιστροφή