Πέθανε στον ύπνο του ο δημοφιλής ηθοποιός Ρέι Λιότα

Πέθανε στον ύπνο του ο δημοφιλής ηθοποιός Ρέι Λιότα
27 Μαΐου 2022, 12:00
A+ A-
Σε ηλικία 67 ετών.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών άφησε ο Ρέι Λιότα, πρωταγωνιστής της γνωστής ταινίας «GoodFellas» του Μάρτιν Σκορτσέζε. 

Ο ηθοποιός πέθανε στο σπίτι του στη Δομινικανή Δημοκρατία, εκεί όπου γυριζόταν η ταινία «Dangerous Waters».

Από τη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατος του Αμερικανού ηθοποιού, το Χόλυγουντ βυθίστηκε στο πένθος, καθώς ο σπουδαίος ηθοποιός ήταν αρκετά αγαπητός.

Ο δημοφιλής ηθοποιός πέθανε στον ύπνο του, ενώ σύμφωνα τουλάχιστον με όσα είναι γνωστά, δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Σπούδασε υποκριτική στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, με την καριέρα του να απογειώνεται στα «Καλά Παιδιά (Goodfellas)» των έξι υποψηφιοτήτων για Όσκαρ, σκηνοθεσίας Μάρτιν Σκορτσέζε, όπου ενσάρκωσε τον Χένρι Χιλ.

Απόφοιτος της σχολής υποκριτικής του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, ο Λιότα διακρίθηκε αρχικά, συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές σειρές, όπως στο σίριαλ «Στην Εντατική», λαμβάνοντας ένα βραβείο Emmy και ένα Prism.

Ακολούθως, ασχολήθηκε με το σινεμά, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές για τη συμμετοχή του στην ταινία του Τζοναθαν Ντέμι, με τίτλο «Άγριο Θηλυκό» (1986), όπου έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

Επιστροφή