4ο ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Πανελλαδικά πρώτοι ...χωρίς να σπάσουν αβγά

4ο ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Πανελλαδικά πρώτοι ...χωρίς να σπάσουν αβγά
31 Μαΐου 2022, 09:13
A+ A-
Σημαντική διάκριση στη ρομποτική για τους μαθητές του σχολείου.

*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Ευβοϊκή Γνώμη" (20/4/2022)

Σκόνη έκαναν τον ανταγωνισμό οι μαθητές της ομάδας «Evripos Robotics» του 4ου Λυκείου Χαλκίδας στον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, που έγινε πρόσφατα με τη χρήση εξ αποστάσεως μεθόδων. Κέρδισαν την πρώτη θέση και απέδειξαν ότι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα ιδιωτικά και τα πρότυπα σχολεία.

Τη νικητήρια ομάδα αποτελούν ο εκπαιδευτικός Θοδωρής Χασάνδρας και οι μαθητές Χρήστος Καραμπέρης, Σωτήρης-Αλέξανδρος Μερκάτης (Β΄ τάξη), Γιάννης Παπαδημητρίου και Μαρία Στογιάννη (Γ΄ τάξη). Διαγωνίστηκαν στη δοκιμασία «Μεταφορά Αβγών από φωλιά σε φωλιά» και έσκισαν.

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου είπε στη «Γνώμη»: «Φτιάξαμε ένα ρομπότ για την ασφαλή μεταφορά αβγών. Ανταγωνιστήκαμε κυρίως ιδιωτικά σχολεία με πανάκριβο εξοπλισμό και αποδείξαμε ότι είμαστε σε υψηλό επίπεδο στη ρομποτική. Προσωπικά, ασχολούμαι χρόνια με τον προγραμματισμό και θέλω να κάνω σπουδές πάνω σ’ αυτό το αντικείμενο».

Οι νικητές εργάστηκαν σκληρά και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε. «Δουλέψαμε επί τέσσερις μήνες σε ώρες εκτός σχολείου και συνθέσαμε μια καταπληκτική ομάδα, όπου ο καθένας είχε το δικό του ξεχωριστό ρόλο» μάς είπε ο Σωτήρης-Αλέξανδρος Μερκάτης και η Μαρία Στογιάννη σημείωσε: «Απολαύσαμε την εμπειρία και η πρωτιά ήταν μεγάλη ικανοποίηση».

Την αξία της επιτυχίας τους κάνουν ακόμη μεγαλύτερη οι κριτές του διαγωνισμού. «Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από έγκριτους καθηγητές ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων που διακρίνονται στο χώρο της ρομποτικής. Κερδίσαμε σε μια διοργάνωση, στην οποία συμμετείχαν 62 σχολεία από διάφορα μέρη της Ελλάδας» τόνισε ο Χρήστος Καραμπέρης.

 

Ο εκπαιδευτικός Θοδωρής Χασάνδρας με το μαγικό ρομποτάκι στα χέρια και τα “αστέρια” της ομάδας του Χρήστος Καραμπέρης, Σωτήρης-Αλέξανδρος Μερκάτης, Γιάννης Παπαδημητρίου και Μαρία Στογιάννη.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός Θοδωρής Χασάνδρας δήλωσε στην εφημερίδα μας: «Για πρώτη φορά δημιουργήθηκε στο σχολείο μας τέτοια ομάδα και δούλεψε εκτός σχολείου, όπως συμβαίνει στα πρότυπα. Τα παιδιά απέδειξαν ότι με θέληση και δουλειά όλα γίνονται».

Με την πρωτιά στα χέρια οι μαθητές του 4ου Λυκείου Χαλκίδας σχεδιάζουν να συνεχίσουν το ταξίδι στο μαγικό κόσμο της ρομποτικής και να πάρουν μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό που πρόκειται να γίνει στο Κιότο της Ιαπωνίας τον προσεχή Οκτώβριο. «Θα είναι ένα όνειρο ζωής» μάς είπαν με ένα στόμα τα μέλη της «Evripos Robotics Team».

Επιστροφή