Νεκρός ο Μπιν Λάντεν

Νεκρός ο Μπιν Λάντεν
2 Μαΐου 2011, 09:56
A+ A-
Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα σκοτώθηκε από αμερικανικές δυνάμεις.

Σε ανταλλαγή πυρών με αμερικανικές δυνάμεις σκοτώθηκε χθες το βράδυ ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν. Έπεσε νεκρός μέσα στην έπαυλή του στην πόλη Αμποταμπάντ του Πακιστάν, μερικά χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάτ.

Στη συνέχεια, το σπίτι πυρπολήθηκε για να μην γίνει χώρος λατρείας από οπαδούς του, ενώ η σορός του Μπιν Λάντεν φρουρείται από Αμερικανούς.

Ο Μπιν Λάντεν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της Αλ Κάιντα στους δίδυμους πύργους των Η.Π.Α το Σεπτέμβριο του 2001, είχε επικηρυχθεί από την αμερικανική γερουσία για 50 εκατομμύρια δολάρια. Ο πρώην πρόεδρος, μάλιστα, Τζωρτζ Μπους είχε δώσει εντολή να συλληφθεί ή να δολοφονηθεί.

Το θάνατο του Μπιν Λάντεν ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας: «Είμαι σε θέση να πω σε όλο τον κόσμο ότι οι ΗΠΑ ηγήθηκαν της επιχείρησης που οδήγησε στο θάνατο τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, ενός τρομοκράτη που ευθύνεται για τη δολοφονία χιλιάδων αθώων παιδιών, γυναικών και ανδρών. Αποδόθηκε δικαιοσύνη».

Στο άκουσμα της είδησης, χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες πήγαν έξω από τον Λευκό Οίκο με αμερικανικές σημαίες και πανηγύριζαν! Στην Αμερική, όμως, υπάρχουν και φόβοι για μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσων.

Επιστροφή