Κους-κους & σχόλια

Η πιο δυνατή ανάμνηση της νιότης σας

3 Μαΐου 2011, 08:00
Του Γιώργου Δαλιάνη (φωτό) είναι η γνωριμία του με τον Σβαρτσενέγκερ. Διαβάστε αναμνήσεις κι άλλων Χαλκιδέων.

Μπορεί ο πριγκιπικός γάμος της Αγγλίας να άφησε τους Χαλκιδέους παγερά αδιάφορους ( δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ του egnomi.gr), ωστόσο η τελετή, το βασιλικό κλίμα, τα άλογα θύμισαν έντονα παραμύθι.

Τα παραμύθια αρέσουν σε όλα τα παιδιά και συνδυάζονται με αναμνήσεις από την παιδική ηλικία. Κάπως έτσι συνδυάσαμε κι εμείς την επικαιρότητα, τα παραμύθια και τις αναμνήσεις, για να προκύψει το θέμα του σημερινού ρεπορτάζ, που είναι:

Θυμηθείτε την πιο έντονη ανάμνηση στη νεανική σας ηλικία. Μας απάντησαν τέσσερις Χαλκιδέοι που δέχτηκαν να μοιραστούν με μας τους αναγνώστες μας την πιο δυνατή ανάμνηση της νιότης τους.

Στο κατάστημα με είδη δώρων "Βαρλάμου", πίσω από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας, βρίσκουμε τον πατέρα της ιδιοκτήτριας Νίκο Βαρλάμο, ο οποίος σκαλίζει την μνήμη του και μας λέει: " Θυμάμαι έντονα από την εφηβική μου ηλικία, όταν ήμουν 14-16 ετών, τις παραστάσεις που έβλεπα στο Εθνικό Θέατρο με τους αγαπημένους μου ηθοποιούς Κατίνα Παξινού και Κάρολο Κουν. Η ερμηνεία τους ήταν τόσο καταπληκτική που χαράχθηκε στο μυαλό μου."

 

Στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας βρίσκουμε τον ταμία Νεκτάριο Φαράντο, ο οποίος είναι και γνωστός στους Χαλκιδέους ποδοσφαιριστής. Η πιο δυνατή ανάμνησή του έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο, καθώς σημειώνει: " Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον πρώτο μου επίσημο αγώνα. Στο ποδόσφαιρο έκανα πολλούς φίλους και οι φιλίες αυτές κρατάνε μέχρι σήμερα." 

Ο έμπορος Βενιαμίν Κοέν, ιδιοκτήτης του καταστήματος "BENZAMIN STORE", έχει συνδυάσει την πιο γλυκιά ανάμνηση, μ΄ένα αντικείμενο που το έχει μέχρι σήμερα. Ο ίδιος θυμάται: " Ήμουν 16 χρόνων, όταν ο καλύτερος μου φίλος μου χάρισε έναν αναπτήρα με εντυπωσιακό σχέδιο. Μου άρεσε τόσο πολύ αυτός ο αναπτήρας και η κίνηση του φίλου να μου τον χαρίσει, που δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη τη μέρα. Όσο για τον αναπτήρα, τον έχω φυλάξει και αποτελεί πολύτιμο αντικείμενο για μένα."

Μία συνάντηση έχει σημαδέψει τη μνήμη του Γιώργου Δαλιάνη, ιδιοκτήτη του ομώνυμου γυμναστηρίου. Έγινε πριν από 19 ολόκληρα χρόνια, αλλά ο Γιώργος δεν θα την ξεχάσει ποτέ. " Το 1992 είχα πάει στην Αμερική και γνώρισα από κοντά τον ¶ρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο οποίος είναι γνωστός στο ευρύ κοινό ως ηθοποιός, αλλά ξεκίνησε την καριέρα του από αθλητής του BODYBUILDING και αποτελούσε ίνδαλμα όλων όσων ασχολούνταν με αυτό το σπορ εκείνη την εποχή. Αυτή τη συνάντηση δεν θα την ξεχάσω ποτέ."