Κοινωνία

ΧΑΛΚΙΔΑ: Επικίνδυνες βουτιές από την γέφυρα του Ευρίπου προκάλεσαν παρέμβαση του Λιμεναρχείου και τέσσερις συλλήψεις

15 Ιουνίου 2022, 18:27
Συνελήφθησαν δύο 16χρονοι Έλληνες και οι κηδεμόνες τους 50 και 53 ετών.

Ανήλικοι έκαναν επικίνδυνες βουτιές από την γέφυρα του Ευρίπου τις τελευταίες, γεγονός που προκάλεσε την δημόσια παρέμβαση του γιατρού- γυναικολόγου Γιώργου Μουτσινά (φωτό κάτω), ο οποίος έκανε μία καυστική ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, συνοδευόμενη από την φωτογραφία, που βλέπετε.

Η αναπαραγωγή της ανάρτησης του γιατρού στο διαδίκτυο προκάλεσε την παρέμβαση του Λιμεναρχείου Χαλκίδας, που προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις, δύο 16χρονων που έκαναν βουτιές και των κηδεμόνων τους.

Η ανάρτηση του γιατρού έγινε την Κυριακή 12 Ιουνίου και ανέφερε τα εξής:

" Σήμερα παιδιά πήδηξαν από την παλιά γέφυρα στην Χαλκίδα !
Καθόμουν στο διπλανό καφέ και την πρώτη φορά δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα.
Αρκετοί από το καφέ σηκώθηκαν για να δούνε και μόνο.... θλιβερό γιατί ουδείς τα απέτρεψε !
Τηλεφωνώ στην αστυνομία και το αναφέρω και μου λένε ότι θα ειδοποιηθεί το λιμενικό. Τα παιδιά έρχονται για δεύτερη βουτιά και τα ενημερώνω ότι τα έχω φωτογραφίσει και να φύγουν από εκεί...

Κάνουν βόλτα και επιστρέφουν....τα αποτρέπω πάλι...οι καθήμενοι απλά με κοιτούσαν... Λιμενικό άφαντο μέχρι την ώρα που έφυγα, αφού έφυγαν τα παιδιά πρώτα...
Συγχαρητήρια στους καθήμενους που δεν επενέβησαν ! Αν ήταν το δικό τους παιδί το ίδιο θα έκαναν ;;; Συγχαρητήρια και στο λιμενικό που δεν ίδρωσε το αυτί του.... πρέπει να είναι πολύ υπερήφανος ο λιμενάρχης για αυτούς που διοικεί !"

Η ανάρτηση του γιατρού αναπαράχθηκε στο διαδίκτυο και σε Μέσα Ενημέρωσης, τοπικά και πανελλαδικά, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί το Λιμεναρχείο Χαλκίδας, το οποίο προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις την Τρίτη 14 Ιουνίου.

Η σχετική ανακοίνωση του Λιμεναρχείου, για την υπόθεση, αναφέρει τα εξής:

"Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, προς διακρίβωση καταγγελιών σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, μεσημβρινές ώρες της 14-06-2022 συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω δύο ημεδαποί ανήλικοι ηλικίας 16 ετών διότι πραγματοποίησαν κατάδυση (βουτιά) εντός του διαύλου Πορθμού Ευρίπου από τα μεταλλικά κιγκλιδώματα συρταρωτής γέφυρας, για παράβαση διατάξεων άρθρων 290 και 291 ΠΚ. Επιπρόσθετα συνελήφθησαν και οι κηδεμόνες αυτών ηλικίας 50 και 53 ετών για παράβαση διατάξεων άρθρου 360 ΠΚ."

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ